31-07-08

Que?

Al surfend op HLN.be volgend artikel tegengekomen:


"Ook mannen willen panty's dragen, daar zijn ze bij Emancipate van overtuigd. Meer zelfs, hun mannenpanty's zijn er gekomen op vraag van de cliënten, zeggen ze zelf. De panty's voor mannen werden als 'mantyhose' of 'manty's' gedoopt. Hoe je ze draagt? Onder je (korte) broek natuurlijk!


Het verschil met de gewone panty's is een handige opening 'vooraan', grotere voeten, een bredere omtrek en een dikker, mannelijker patroon. Wat niet verandert, is het feit dat panty's de lijn van de benen volgen en ze spannen.


De manty's worden uitgebracht in verschillende versies en materialen. Mannen kunnen kiezen uit 'satijn', 'opaque', 'doorzichtig' of een patroon en versies met of zonder voet, volledige of knielengte. Voor elke man wat wils, blijkbaar." (edp)

decorationIk denk dat ik contra ben. Zie je het al gebeuren? "Schat, waar is je doorzichtige nagellak? Ik heb een ladder." Of samen naar de Veritas gaan om panty's te shoppen. Samen klungelen aan het toilet. Binnenkort de eerste hold-ups voor mannen, erotisch bedoeld? Nee, nee, néé!

12:58 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

28-07-08

Sweet sunshine mornings.

Je draait je om. Het is ergens in de ochtend, want het is al licht. Maar je tilt je hoofd niet op om op de wekkerradio te kijken, dat is te vermoeiend. Het hoofd is namelijk te zwaar, je ogen moet je ook al openwrijven maar daar heb je geen zin in. Het was laat, het was een zwoele zomernacht met een flesje in de tuin.
Je zweet. Het is al warm in de ochtend. Het heeft eigenlijk niet afgekoeld. Buiten niet, binnen ook niet. Het dekbed ligt ergens aan je voeten, je neemt zoveel mogelijk plaats in. Je voelt nog iets zweten, een ander been, ergens aan de andere kant van het bed.
Je draait je terug om. Het is niet te vermoeiend om dichterbij te kruipen. Het is niet te warm (of zweterig) om dat ander lijf vast te pakken. Je blijft liggen. Nu wil je zeker niet op de wekkerradio kijken.

Mooie, zoete, zonnige ochtenden. Bibi likes.


IMAG6124bis

16:07 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

25-07-08

Terranova

12:30 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-07-08

De patékes van de cafetaria.

Ziekenhuizen. Ik haat ze. Alsof mijn waarnemingszenuwen perfect de sfeer kunnen 'aanvoelen' en intens geprikkeld worden. Ik lijk ook telkens de bacterieën en virussen te kunnen ruiken, zuur proeven, maar dat beeld ik me vast wel in. It's all in the mind after all.
Ik wist de weg nog van vorige keer: achteraan naar rechts, de cafetaria voorbij lopen en dan simpelweg rechtdoor. Zeker 5 minuten wandelen. De laatste aangename minuten. Als ik dat had geweten toen, ik had nog heel wat patékes gaan eten in de cafetaria.


Niet zozeer het feit dat de laatste 2 (praise the lord we only have 4) wijsheidstanden eruit moesten maakte dat het de laatste aangename minuten waren. Eerder het feit dat bij dezelfde dokter waarvoor ik in de wachtkamer zat, mijn ouders op bezoek waren. Ze waren toevallig vlak voor mij gepland. Ze waren er ook al enkele uren langer. Ik wist wel dat ik ze zou tegenkomen, voor of na de ingreep.


Zij moesten er zijn voor papa. Al enkele maanden heeft hij een pijnlijk gezwel onderaan zijn kaak. Eind juni was de eerste diagnose een ontstoken klier, maar de antibiotica kuur hielp niet, integendeel. Vorige week zijn ze dan maar begonnen met een hele waslijst onderzoeken bij de meest vreemde soorten €€artsen (Allen eindigend op -loog, maar vraag me niet exact welke hij allemaal moest bezoeken).
Ze kwamen buiten toen ik de zoveelste Zone 03 gelezen had. Dat ze nog bij die en die arts moesten zijn en dat ze een botscan moesten nemen en dat hij daarvoor een spuitje moest krijgen en dan enkele uren moest wachten vooraleer de scan pas kon worden genomen. Lap, weer moesten ze een hele dag in het ziekenhuis spenderen, juist nu het een beetje mooi weer is, dacht ik nog.


Ik liet mijn laatste 2 wijsheidstandjes eruit rukken terwijl ik nadacht over al de onderzoeken bij papa. Ik wou eigenlijk vanalles vragen aan de chirurg die in mijn mond bezig was, hij had tenslotte net voor mij mijn vader behandeld, maar vragen gaat niet echt als er 7 vingers, 2 darmpjes, een boor en teveel speeksel dat je niet kan doorslikken in je mond zit, en je daarbovenop nog eens half voos bent van de verdoving.


Ik was een beetje misselijk achteraf, toen ik op zoek ging naar mijn ouders. Misschien wou papa wel weer een patéke, dus ik ging eens een kijkje nemen in de cafetaria. Niets. Bellen dan maar, gsm's af, logisch. Dan maar even buiten wachten, frisse lucht mag wel.
Ik kreeg algauw telefoon terug van mama, dat ze ook even naar buiten gingen. Ze moesten tenslotte nog enkele uren wachten vooraleer de scan kon worden genomen. En nee, natuurlijk zaten ze niet in de cafetaria, papa kan toch moeilijk een patéke eten als hij net een biopsie aan het gezwel had.


Als ik toen ik dinsdag in het ziekenhuis de cafetaria voorbij liep had geweten dat dat nog de laatste aangename minuten waren geweest, ik had alle patékes gekocht om in te vriezen en er elke dag eentje aan papa gegeven. Ik zou er zelfs zelf niet eentje willen (niet dat dat ook zou gaan, ik ben deze keer wel vrij erg opgezwollen en kan niet eens deftig articuleren, maar heb minder pijn).
Een kwaadaardig gezwel. Zo luidde vandaag het verdict bij papa. Een tumor. Operatie, chemo, bestralingen, .. de dokters gaan nog uitpluizen wat ze het eerst gaan doen. Vast staat wel dat ze er gauw aan gaan beginnen, zoniet onmiddelijk, volgende week. Op het eerste zicht zijn er geen uitzaaiingen, gelukkig. En zo'n 50 à 60% geraakt erdoor. Ik weet niet of dat positief is. Ik heb al ergere cijfers gehoord bij andere kankers.
Ik weet eigenlijk niet veel. Of ik wil het niet weten. Waarom zou ik ook. De kinderen die gisteren op de koer luidruchtig buitenspeelden, doen dat vandaag ook. Ik moet nog altijd koekjes eten om de zoveel uren. Ik doe nog steeds mascara aan. De nieuwslezeres heeft nog altijd een van haar banale pakjes aan. Op het kaartje dat ik tussen mijn boek steek om de laatst gelezen pagina aan te duiden staan nog altijd smileys. En papa maakt ook vandaag nog flauwe grapjes. Alles is hetzelfde en toch weet ik even niets meer. Ik weet alleen dat ik hem morgen ga meenemen naar buiten. Naar het galgenweel. En dat ik voor een picknickmandje ga zorgen.
Als hij niet teveel pijn heeft.

18:02 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-07-08

Muse-radio, nàh.

Ik ben in mijn Muse-feeling dezer dagen. Nadat mijn geliefde hoofdtelefoon het liet afweten en ik moest overschakelen op mijn oude bombastische roze JVC oor-clips heb ik de tracklist van mijn MP3-speler ook nog maar eens volledig aangepast. Gevolg: Radiohead, Muse, Madcon, Muse, The Raconteurs, Muse, The Kooks, Iggy Pop, Muse, Daft Punk, David Guetta, Muse, Erykah Badu, Muse, MGMT, Muse, Roxette, Muse, Texas, Muse, ...

Maar toch, mijn favorietjes van Muse blijven de meest gekenden (& recenten):


-* Exo-politics:

 
-* Supermassive Black Hole:


-* Map of the Problematique:

Invincible en Starlight zwerven ook ergens op de MP3, die spelen we af wanneer ik even geen tijd heb om te zappen, ofzo :)

xX*

13:13 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-08

Niksen.

Het is al even geleden dat ik hier ene deftige blog heb neergetypt. I blame the holiday; mijn pc komt amper nog op te staan, als ik dan ook nog eens uberhaupt nog eens thuis zou zijn.
Maar vandaag, lieve blog- en andere vrienden, vandaag is het voor het eerst sinds weken een echt 'niks-dagje'. Niksen. Lekker toch?
Ik kocht onlangs het boek 'Werk' van Josse De Pauw. Daarin staat een heel handig hoofdstukje dat de term 'niksen' zo mooi kan omschrijven. Ik typ ze even over, ondanks dat ik me dan weer schuldig maak aan het feit dat nu dat ik nog eens een blogje typ, het niet eens van mezelf is :)


"Het liefst blijf ik thuis. Ik zal het anders zeggen: als het is om niks te doen, dan blijf ik liever thuis. Daar is namelijk alles voorhanden om uitgebreid niks te doen. En in de maanden juli en augustus word ik daarbij prima geholpen door mijn medemensen, die allemaal ergens heen zijn en dus niet phonen of faxen of mailen of mij anderszins afhouden van wat ik hier op aarde misschien wel het allerliefste doe: niksen. Ach, ik scheer wel eens een haag of ik maai wat gras, maar dat zijn dingen die bij 'niks doen' horen. (Ik kan, als ik er geen zin meer in heb, zo'n haag met een gerust geweten halfgeschoren achterlaten).
Wat is niksen? Ik zou het kunnen omschrijven als: daden stellen die in geen enkel opzicht het levensbelang dienen en als dusdanig op eender welk moment kunnen worden onderbroken, om een andere daad te stellen, die alweer in geen enkel opzicht het levensbelang dient. Bijvoorbeeld: naar de stad rijden om koriander. De hoek opmeten waar de open haard later moet komen. Een dode duif begraven in de tuin. Een boek zoeken. Naar de draaiende wastrommel kijken. Een zin zoeken in een boek. Midden op de trap gaan zitten en kijken hoe het huis er vandaar uitziet. Een half raam wassen. Over de tuinmuur praten met de buren. Een post zoeken op de radio. Een tekening maken van 'hoe de keuken later moet worden'. Een dode vlieg van de muur krabben. Het bad zien vollopen. Een liedje van de Beatles zingen in het Nederlands. Er valt ongelooflijk veel en aangenaam te niksen."


Niksen dus :)
De laatste 4 weken leef ik meer 's nachts dan overdag. Overdag spreek ik af met long time no see friends, dan zitten we in de stad, eten we en drinken we. 's Avonds werk ik vaak, na het werk is de nacht zo verleidelijk als het vakantie is. Mijn fietsje is gerepareerd, en met die prachtuitvinding geraakt bibi in de hele provincie Antwerpen. Midden in de nacht 15km verder fietsen is geen uitzondering, mede dankzij fijn gezelschap weliswaar. 's Nachts een flesje wijn kraken en lange nachtelijke conversaties voeren, in de zetel of aan de Schelde, .. de vakantie is mooi!


Maar vandaag, is het dus niksen. Puur niksen. Hoewel ik straks ook wel moet werken, is het de komende uren, simpelweg, .. niksen!


xX*

PS: off topic:LachendLachend


bomenbijzonsondergang

13:21 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

09-07-08

Electric feel ...

Onschuldig ....all along the western front
people line up to receive
she got the current in her hand
just shock you like you won't believe
sun in the amazon
with the voltage running through her skin
standing there with nothing on
she gonna teach me how to swimi said ooh girl
shock me like an electric eel
baby girl
turn me on with your electric feel
i said ooh girl
shock me like an electric eel
baby girl
turn me on with your electric feelall along the eastern shore
put your circuits in the sea
this is what the world is for
making electricity
you can feel it in your mind
oh you can do it all the time
plug it in, change the world
you are my electric girli said ooh girl
shock me like an electric eel
baby girl
turn me on with your electric feel
i said ooh girl
shock me like an electric eel
baby girl
turn me on with your electric feeldo what you feel now
electric feel now
do what you feel now
electric feel now
do what you feel now
electric feel now
do what you feel now
electric feel now
do what you feel now
electric feel now
Ik word echt vrolijk van dit liedje, .... :)

xX*

14:24 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |