15-07-08

Niksen.

Het is al even geleden dat ik hier ene deftige blog heb neergetypt. I blame the holiday; mijn pc komt amper nog op te staan, als ik dan ook nog eens uberhaupt nog eens thuis zou zijn.
Maar vandaag, lieve blog- en andere vrienden, vandaag is het voor het eerst sinds weken een echt 'niks-dagje'. Niksen. Lekker toch?
Ik kocht onlangs het boek 'Werk' van Josse De Pauw. Daarin staat een heel handig hoofdstukje dat de term 'niksen' zo mooi kan omschrijven. Ik typ ze even over, ondanks dat ik me dan weer schuldig maak aan het feit dat nu dat ik nog eens een blogje typ, het niet eens van mezelf is :)


"Het liefst blijf ik thuis. Ik zal het anders zeggen: als het is om niks te doen, dan blijf ik liever thuis. Daar is namelijk alles voorhanden om uitgebreid niks te doen. En in de maanden juli en augustus word ik daarbij prima geholpen door mijn medemensen, die allemaal ergens heen zijn en dus niet phonen of faxen of mailen of mij anderszins afhouden van wat ik hier op aarde misschien wel het allerliefste doe: niksen. Ach, ik scheer wel eens een haag of ik maai wat gras, maar dat zijn dingen die bij 'niks doen' horen. (Ik kan, als ik er geen zin meer in heb, zo'n haag met een gerust geweten halfgeschoren achterlaten).
Wat is niksen? Ik zou het kunnen omschrijven als: daden stellen die in geen enkel opzicht het levensbelang dienen en als dusdanig op eender welk moment kunnen worden onderbroken, om een andere daad te stellen, die alweer in geen enkel opzicht het levensbelang dient. Bijvoorbeeld: naar de stad rijden om koriander. De hoek opmeten waar de open haard later moet komen. Een dode duif begraven in de tuin. Een boek zoeken. Naar de draaiende wastrommel kijken. Een zin zoeken in een boek. Midden op de trap gaan zitten en kijken hoe het huis er vandaar uitziet. Een half raam wassen. Over de tuinmuur praten met de buren. Een post zoeken op de radio. Een tekening maken van 'hoe de keuken later moet worden'. Een dode vlieg van de muur krabben. Het bad zien vollopen. Een liedje van de Beatles zingen in het Nederlands. Er valt ongelooflijk veel en aangenaam te niksen."


Niksen dus :)
De laatste 4 weken leef ik meer 's nachts dan overdag. Overdag spreek ik af met long time no see friends, dan zitten we in de stad, eten we en drinken we. 's Avonds werk ik vaak, na het werk is de nacht zo verleidelijk als het vakantie is. Mijn fietsje is gerepareerd, en met die prachtuitvinding geraakt bibi in de hele provincie Antwerpen. Midden in de nacht 15km verder fietsen is geen uitzondering, mede dankzij fijn gezelschap weliswaar. 's Nachts een flesje wijn kraken en lange nachtelijke conversaties voeren, in de zetel of aan de Schelde, .. de vakantie is mooi!


Maar vandaag, is het dus niksen. Puur niksen. Hoewel ik straks ook wel moet werken, is het de komende uren, simpelweg, .. niksen!


xX*

PS: off topic:LachendLachend


bomenbijzonsondergang

13:21 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben zo verrekt goed in het niksen... :)
En ola, de flirtfase is voorbij? :p

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 15-07-08

Gho niksen is iets wat ik ook al veel gedaan heb in deze vakantie.
Binnen een paar weken zal het wat anders worden met mijn vakantiewerk :).
Dan moet ik er nu maar voor zorgen dat ik er nu nog even van profiteer.

Geniet allemaal nog van jullie vakantie!

grzz
Milamber

Gepost door: Milamber | 17-07-08

Tom, gaan we battle'en, om ter best niksen? ;)
Flirtfase voorbij? .. laat ons zeggen dat ik er niet meer zo van kan genieten dan anders (alsof dat al zo intens was), door omstandigheden :D Maar niks overhaasten, relax, take it eaaaaasssyyy ... :)
xX

Gepost door: Forseti | 17-07-08

wat? hoor ik dat goed? I am the undisputed heavyweight champion of the world in het niksen, de ongekroonde koning van het leegaarden, ... Dus, ik ga die uitdaging met plezier aan. Hoe ga je dat praktisch organiseren en de regels bepalen (dat doe ik natuurlijk niet, want ik 'niks'...) Laat maar horen :D

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 17-07-08

Jamajama, nu weten we nog niets! Wie A zegt... ;-)

Huphup, kom op: flindertjeus? :-D

Gepost door: Trits | 17-07-08

Agh. Niksen. Wat heerlijk.
In het schooljaar is er zo'n groot tekort aan niks-tijd dat ik er strikt op toezie dat in de vakantie genoeg tijd is voorzien om te niksen. Elke dag met vrienden, weekendjeweg of weekje-vakantie wordt gevolgd door een dagje (of twee) niksen.

Dan lees ik vreemde boeken (over bejaarden enzo), bekijk ik vreselijkwrede of juist hopeloosromantische films. Dan eet ik fruitpap terwijl ik een boek lees. Dan lees ik een boek in bad. Dan teken ik rare mannetjes en beplak ik een doos met snippers krantenpapier. Dan wandel ik zomaar wat door de tuin en ga ik wormen zoeken voor de kuikens. Dan lees ik de weekend knack en ook de focus, van achter naar voor. Dan help ik met koken en snij ik de worteltjes in even grote stukjes. Dan ga ik wandelen met Floekie en blijf een halfuur onder de brug zitten, terwijl ik alle graffiti ontcijfer en in mijn hoofd mijn eigen 'piece' erbij zet.

Ach niksen. Ik ben een grote aanhangster. En pas maar op, I beat y'all ! x]

GROETEN

ps : wat heb ik gemist ? Flirtfase....

Gepost door: Miss S | 17-07-08

"B" zal wel mooi gerapporteerd worden when the time is right ;)
Tom, je had me al bij het feit dat ik de regeltjes voor battle niks-doen moest opstellen. Laat ik mijn overwinningstrofee tot mij nemen vermits ik enkele dagen gewacht heb daarop te antwoorden :-D
Ik zit trouwens weer in een niks-dagje. Ik stond op om 13h, ben voor de tv geploft met broodjes met zelfgemaakte eiersalade, heb nog niet eens gedoucht, alles ter voorbereiding voor het werken straks (again, hurray ... )

Moest het weer nu eens beetje meezitten,... :(

Gepost door: Forseti | 20-07-08

kga nu echt ne keer een week wachten om daarop te antwoorden zie :D

groet,
Tom

ps: ik laat mijn overwinningstrofees altijd brengen... :p

Gepost door: Tom | 21-07-08

De commentaren zijn gesloten.