30-05-08

Oppeppers!

HAPPY MOOD! ....

Afbeelding 019kleurloos


.... want kijk, dit vind ik nu leuk tijdens de examens:* Het examen dat je eigenlijk al tijdens het studeren ervan had opgegeven omdat je er te laat aan begonnen was/het in de semester niet deftig had bijgehouden en waar je eigenlijk al vrede mee had genomen dat het voor in augustus zou zijn, is nog vrij goed meegevallen. Ik had nog net zo'n dag of 2 extra nodig om alles erin te pompen, had de leerstof eigenlijk alleen nog maar samengevat (waar ik altijd eeuwen over doe) en grondig bekeken en enkele regeltjes vanbuiten geleerd waardoor ik eigenlijk alleen maar op het examen verscheen vanochtend om eens te zien hoe die vragen in elkaar zitten en dergelijke. Nu is er een waterkansje dat ik erdoor ben. Da's leuk!


* Thuiskomen en beseffen dat je kamer eigenlijk een oase is van zowel rust als leven, mede dankzij:


IMAG5345


De citronella, de pisbloem, de ehh 'groene' plant en rode bloemetjes.


* Het excuus om te vreten, schranzen en (non-brain-destroying) zuipen:


IMAG5349

(let op de strategisch gehangen planning, right in front of mah face) (ik verwacht nu enkele reacties betreft nut van de planning wanneer ik net gezaagd heb over 2 blokdagen te weinig voor eerste examen, ik geef jullie alvast allemaal gelijk)


* Vanaf morgen mogen zeggen dat je twíntíg bent (ik vind dat wel een pittig woordje)! En daar dan ook dit weekend heerlijk voor mogen gaan smullen op resto (ach een paar uurtjes aan een ander blad dan bureau zitten mag wel).

* Maar vooral: het reisbureau weer even passeren om de eerste voorbereidingen te maken voor Athens baby! Cool (I can seeeee paradiiiise by the bureauboard liiight..)


happyface
Yezza!
x

14:49 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

27-05-08

Examens.....

stress2


Nog 3 weken tanden bijten ... en dan eindelijk genieten van een takenloze, vrije, heerlijke, spannende en hopelijk zonnige vakantie...


 x

08:21 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

22-05-08

Mijn dikke vriend.

Je kent ze vast wel: de videoclips waar een danser(es) in een soort box danst en dankzij effects en montage met alle ledematen op alle zijkanten ondersteboven en zijdelings kan wandelen/staan/hurken/zitten e.d.


Ik kan dat van nature, heb ik vandaag ontdekt.


Onze lift is, naast de vermoeiende trap, een handig vervoermiddel om van de gelijkvloers tot de 4e verdieping op en neer te sjezen. 's Ochtends in alle haast heb ik welgeteld zo'n 20 seconden om eventueel: veters te knopen, hoofdtelefoon van MP3 speler op kop te zetten, staartje in haar te maken, jas dicht te knopen, gezichtskraters van dichtbij te observeren (danku grote spiegel), of gewoon 20 seconden om op adem te komen.


Echter, daarstraks bij het in de lift stappen werd ik nog nét voordat de lift sloot vergezeld door een vette, luidruchtige bromvlieg. Die 20 seconden hebben nog nooit zo lang geduurd, ondanks de work-out.
Lift is zo'n dikke anderhalve vierkante meter groot. Maar echt wel meeeeeters te klein met zo'n beestje erbij!
Ik maakte evenveel schijnbewegingen als mijn belager in kwestie, heb alle hoeken (4! jaja) van de lift gezien, op en neer gesprongen zodat de lift eigenlijk vrij eng begon te stokken, mijn eigen lijf op en neer getild met behulp van de railing, sprongen gemaakt van 360°, met mijn armen mijn hoofd beschermd, geluiden gemaakt waarvan ik niet wist dat ik die kon maken en uiteindelijk bij aankomst aan de gelijkvloers uit die lift geracet, snel maar niet snel genoeg want beestje haalde me zelfs nog in tot aan de buitendeur.


Zó doen die dansers dat dus! ...


x

19:21 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-05-08

F*@!?#K


angry_face-734391

Ik had net een dik halfuur gespendeerd aan het schrijven van een blog over de Smartboardintroductie op school.
Of zo'n Smartboard wel echt zo'n goeie vervanging zou zijn voor het schoolbord met krijtjes. Dat mijn conclusie was dat ik de ene les krijtjes wil en onverwacht wil trillen door mijn nagels die over het bord schuren en dat ik de andere les gefrustreerd het hele Smartboard ter waarde van duizenden euro's kapot zou slagen omdat een of andere applicatie weer niet zou werken.
Dat de 'les' gegeven werd door de nerdy lector die me x-aantal weken geleden zonder schroom benaderde op Netlog (Hier herinnert u dat zich weer, onderaan) .
Dat ik nog één ding weet uit semester 1 van dit schooljaar: de zogenaamde kennisexplosies om de 7 jaren.


En dan klik je op 'bericht posten' en staat er niks, life's like a box of vervallen chocolaaaaaaaaaaa!

23:35 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

17-05-08

Nog jongere hersenspinsels...

OnschuldigMemories! Smile
Ik graafde nog eens diep in mijn PC, hield een serieuze opkuis van allerlei .doc's en dergelijke en kwam nog heel wat door mezelf geschreven teksten tegen, van ondertussen al 4 jaren geleden (ik kan het niet geloven dat het al zolang geleden is!). Hierbij een kleine keuze gemaakt en enkele schrijfsels uit 2004 neergezet:

________________________________________


"In mijn paleis - zoveel woekerende doornen - prikkend in mijn geloof, geest en zien. Mijn hele domein - steeds kleiner wordend - en ik op zoek - zover weg van hier. Zo klein als ik ben - tikt lafheid me aan - maar hoop dringt binnen - op een genezende manier."

________________________________________


"Bedenk een frisse dauwdruppel
spelend met de wind en kristalhelder
Een kort moment van geringe tintelingen
als het op je hand valt.
Net even bijzonder als jouw frisse zoen
spelend met m'n tong en heerlijk waardevol.
Een lange gedachtenrij van fantasieën
als ik even wegdroom en je lichaam voel.
Meeslepend, energiek en allesovertreffend
Zoals een frisse dauwdruppel
prachtig wachtend totdat hij uiteenspat
en ik mijn gedachten lossen moet."(ik was toen net verliefd als ik het me goed herinner Knipoog)


__________________________________________

"Ik ben lichtjes gek, denk ik. Dromen, willen worden, en effectief zijn. Allemaal in my mind. Al goed dat men zoiets niet afpakken kan. 't Is 't mooiste."

__________________________________________

("Roosje" was een tekstje voor een ex-vriendje, geschreven voor de dag dat we een jaar samen waren (denk ik) en dan op een grote kaart geschreven,.. Moet eerlijk zeggen dat ik dit misschien wel de mooiste schrijfsel vind die ikzelf geschreven heb Onschuldig)


"een heel klein roosje in volle bloei
leefde in de stralen van een zacht schijnend zonnetje
op een uitgestrekt veld tussen nog heel wat andere bloempjes en plantjes.
zij was het enige roosje daar zo dieprood en bladeren zo gezond groen
dat je ze bijna met de doornen erbij in je mond zou willen proeven.
in de verte enkel heuvels

waarover een briesje waaide
en waar de horizon de toppen van de heuvels liet samensmelten
met de zuivere lucht.
dit roosje was hier heel gelukkig
waaide zachtjes mee met de wind
prikte uitdagend andere plantjes rondom haar
en deze konden daarmee alleen maar gezegend zijn.
niet ver van haar was een heel klein zuiver bronnetje
zo klein en zo onopvallend dat als je het zou zoeken
je enkel op het zachte vallen van de druppels kon afgaan
als je dat al zou kunnen horen.
deze roos bloeide zo wijd open
dat de rozenblaadjes zweefden op haar bladeren
en het leek alsof ze de kracht die ze daardoor spaarde
gebruikte om zo intens mogelijk te stralen.
haar geur was zo zoet
en had geen moeite om tot je door te dringen.
het ruiken van deze geur
zou haar omschrijven alsof ze een roos met stijl
pure klasse was.
het zien van dit roosje
schenkt je een lach en een knik
dankzij haar pracht en praal.

ik had dit roosje voor jou willen plukken
maar ik dacht: als ik het nu ginds nog lang en gelukkig laat leven
en het voor je beschrijf
zal je ook wel weten hoe graag ik je zie."

_________________________________________________________ 

Bizar om sommige teksten terug te lezen, maar op de ene of andere manier ook geruststellend. Smile


Verdere planning voor vandaag: ik schat een stuk of 100 verzamelde kranten doornemen samen met mijne mister lovable, op zoek achter geschiedenis-gelinkte artikels voor m'n documap...


IMAG5236x

13:07 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

15-05-08

Zodoende,...


We werden gisterenochtend wakker en het duurde weer een poosje voor ik door had: 1) welke dag we waren, 2) wat er allemaal gepland was, 3) of het een leuke dag zou worden, en 4) hoeveel tijd ik nog had voor mijn dag van start moest gaan.


Sloeg dat gisteren allemaal even tegen.


Ik had mezelf nog een royaal ontbijt beloofd, met alles erop en eraan, nu het nog kon. Geen tijd meer: moest over 1.5 uur in ziekenhuis zijn en moest nog uitpluizen hoe ik er exact zou geraken. Komt nog eens bij dat ik 's ochtends geen grote eter ben als ik net wakker ben, dus het enkele waar ik mezelf nog een plezier mee kon doen was een kommetje yoghurt met verse aardbeien.


>> Forward >>


Moederziel alleen daar aangekomen (flinke meid!). Chirurg was lief. Zijn assistente ook. 'k Ging liggen, hij begon wat te verdoven en even later te prutsen. Gek gevoel zeg, doet totaal geen pijn maar je voelt het duwen en schrapen en boren en dergelijke wel. En die assistente maar met de stofzuiger bezig. In het begin was het wel bizar, ik voelde me nog niet op m'n gemak waardoor ik met mijn benen en voeten nog allerlei bewegingen maakten (where's my mammie?!), maar het hele klusje was geklaard op nog geen halfuur. Wel nog draaierig en beetje misselijk geweest, maar achteraf was dat denk ik gewoon zelfbedrog: ik probeerde me een beeld te vormen van de binnenkant van mijn mond en in combinatie van alle geluiden die ik hoorde en dingen die ik voelde is het eigenlijk niet moeilijk om misselijk te worden.
Grappig is dat er zo 4 ogen boven uw hoofd hangen. Ik kon het niet laten om naar hun gemaskerde gezichten te kijken, chirurg moest daar wel om lachen.
Eigenlijk ook wel een knappe chirurg. Type Hugh Grant. Volgens mij een echte womanizer.


Jeuj, over een aantal weken nog eens (voor de andere 2).


Ik hoorde van iedereen die z'n wijsheidstanden al had laten trekken wel andere dingen; de één had ontzettend veel last en leek op een dubbele luchtballon, aan de ander zag je niets. Mijn kaak is wel wat opgezwollen (hello ijszakjes!), maar eigenlijk, enkel als je me zou kennen en goed zou kijken zou je dat pas opmerken. De pijn is zus en zo... Heb flink wat pijnstillers voorgeschreven gekregen.


't Ergste vind ik de yoghurt, Nutri-drankjes en platte kaas. Schreeuwen
Mijn reeds jarenlange oplossing tegen verveling is eten. Vermits ik nu nog niet echt naar buiten kan/me kan concentreren op school (of dat laatste willen we vandaag misschien gewoon niet) is de verveling dus alom. Een typische route die ik reeds enkele keren aflegde: in ijskast 1 constateren dat er niets van non-fluid-food is dat makkelijk binnengaat, ijskast 2 idemdito, eveneens (te verwachten) hopeloze poging in de koekenkast, en bij wederaankomst van ijskast 1 nog geen verandering te bespeuren (lees: mama is op die 3 minuten daartussen nog steeds niet naar de winkel geweest).Een groet van het werkonbekwame meisje dat vandaag flink gaat luieren in de zetel/bed en wat filmpjes gaat zien, nog vaak de gekende route gaat afwandelen en nog vaak op en neer gaat lopen voor de afwisseling van ijszakjes Knipoog    x


PS: ik heb mijn 2 wijsheidstandjes meegekregen, coole dingen hoor, eigenlijk echt wel grote dingen, zoals t principe van een ijsberg. Heb getwijfeld om er een foto van te nemen en hierop te plaatsen, maar bij nader inzien, niet iedereen zijn maag is zo sterk.

10:30 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

08-05-08

"Goeiedag!" ;-)"De week van de goeiedag" wordt langs alle kanten naar mijne kop gesmeten. Vind het wel een leuk initiatief, maar uiteindelijk horen we er over 2 weken toch niets meer van ofzo. Nu goed, het zonnetje doet veel met een mens (tan tan tan!), zoals een vrolijke gemoedstoestand. Waarom dan niet eens deelnemen aan de "Week van de goeiedag", dacht ik in mezelf op weg naar den Aldi. Misschien is die 25 000 euro wel voor mij,...
FPF1583~Everybody-Affiches

Al wandelend met mijn bomma-boodschappenkarretje
(Uhu, ik ben een jonge meid die boodschappen doet met een bommakarretje. Voilà, 't is eruit, enfin, ik trek me er niets van aan, maar voetgangers bekijken me wel bizar wanneer ik met twee handen aan m'n overvol karretje trek om het over de stoeprand te krijgen. Ik denk dat het niet 'hip' is, dat het cooler is om 10 euro te spenderen aan parking..), zonnebril en met MP3-speler op, liep ik rustig naar den Aldi en zei ik goedendag tegen iedereen die het al dan niet wou horen (nuja, tegen 3 man in totaal). Ik vond het wel lollig, zeker wanneer ik een zuurpruim tegenkwam. Wat het effect was? Geen flauw idee, MP3-speler kreeg voorrang (nèhèhè). Ik geniet er zelf ook altijd van wanneer iemand me een goeiedag wenst wanneer ik in de stad rondloop, dan heb je weer wat denkstof de eerstvolgende minuten ("Hé wat een fijne mens, wat zou hij/zij gedacht hebben? Zou ie dat tegen iedereen zeggen? Misschien is hij eigenlijk wel van 't lotteke getikt,.. Ach nee, die mens was gewoon vriendelijk!")  maar meestal is hier een "goeiedag" in 't stad met andere bedoelingen.

Den Aldi is trouwens niet meer wat het geweest was:
kippenworsten op, geen mayonaise (wel mayonaise met citroen, I mean, common'?), geen ravioli, aluminiumpapier ligt te verstopt (Ik belde onlangs even naar klasgenoot die hier ook op kot zat om te vragen of zij misschien het aluminiumpapier in den Aldi wist liggen, blijkt dat ze niet eens wist dat er hier een Aldi was, Aldi ligt dus ook te verstopt), karretje rijdt liever tegen andere klanten dan rechtdoor, parkeerplaats voor m'n eigen bomma-boodschappenkarretje is bedolven onder spinnenwebben, 17 verschillende chipssoorten maar geen kroepoek, sneetjes kaas zijn zodanig verpakt dat je bijna zou denken dat het platgeduwde bananen zijn, kassiersters zijn nors en gebrainwashed van de constante 'blieeep', maar hé, feit dat de rijstwafels met chocolade terug zijn van weggeweest maakt veel goed.
Ohja, wat die wijsheidstanden betreft: omdat ik teveel last heb van die éne die er al wel door is, heb ik toch maar besloten om ze er zo snel mogelijk uit te laten doen ('trekken' is zo'n eng woord), nog voor de examens dus. Eerst was er een dag gepland om ze alle 4 ineens "weg te doen", maar heb uiteindelijk nog maar eens lastig gedaan en de chirurg terug opgebeld om te vragen of we niet 2x2 konden doen; 2 (waaronder de pijnlijke) voor en 2 na (wanneer ik er zin in heb, gnigni (over 10 jaar ofzo?)) de examens. Jaja, 'k weet het, da's 2x pijn en da's 2x last, maar da's wel de helft zo weinig last voor de examens... + ik hoef niet onder volledige narcose dan. 14 mei is the big day, maar geloof me, dat zullen jullie hier niet vergeten.. Onschuldig


Om hier nog eens iets van swingswing neer te zetten: van onderstaand liedje word ik de laatste dagen ontzettend happy en vrolijk.. 't Is een beetje soft, maar deuntje en tekst... mjaaaaaaah! 
(Hoewel; wat tekst betreft: laten we "girl" anders vervangen door "boy" ;)   )


http://www.youtube.com/watch?v=ftZ0jpYdn70&feature=related


("Embedding disabled by request", dus jullie zullen even moeten doorklikken als jullie het willen beluisteren,...)


Ziezo, ik ga nog een beetje van het zonnetje genieten,... hopelijk doen jullie hetzelfde ;)

KUS
x

14:42 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |