15-05-08

Zodoende,...


We werden gisterenochtend wakker en het duurde weer een poosje voor ik door had: 1) welke dag we waren, 2) wat er allemaal gepland was, 3) of het een leuke dag zou worden, en 4) hoeveel tijd ik nog had voor mijn dag van start moest gaan.


Sloeg dat gisteren allemaal even tegen.


Ik had mezelf nog een royaal ontbijt beloofd, met alles erop en eraan, nu het nog kon. Geen tijd meer: moest over 1.5 uur in ziekenhuis zijn en moest nog uitpluizen hoe ik er exact zou geraken. Komt nog eens bij dat ik 's ochtends geen grote eter ben als ik net wakker ben, dus het enkele waar ik mezelf nog een plezier mee kon doen was een kommetje yoghurt met verse aardbeien.


>> Forward >>


Moederziel alleen daar aangekomen (flinke meid!). Chirurg was lief. Zijn assistente ook. 'k Ging liggen, hij begon wat te verdoven en even later te prutsen. Gek gevoel zeg, doet totaal geen pijn maar je voelt het duwen en schrapen en boren en dergelijke wel. En die assistente maar met de stofzuiger bezig. In het begin was het wel bizar, ik voelde me nog niet op m'n gemak waardoor ik met mijn benen en voeten nog allerlei bewegingen maakten (where's my mammie?!), maar het hele klusje was geklaard op nog geen halfuur. Wel nog draaierig en beetje misselijk geweest, maar achteraf was dat denk ik gewoon zelfbedrog: ik probeerde me een beeld te vormen van de binnenkant van mijn mond en in combinatie van alle geluiden die ik hoorde en dingen die ik voelde is het eigenlijk niet moeilijk om misselijk te worden.
Grappig is dat er zo 4 ogen boven uw hoofd hangen. Ik kon het niet laten om naar hun gemaskerde gezichten te kijken, chirurg moest daar wel om lachen.
Eigenlijk ook wel een knappe chirurg. Type Hugh Grant. Volgens mij een echte womanizer.


Jeuj, over een aantal weken nog eens (voor de andere 2).


Ik hoorde van iedereen die z'n wijsheidstanden al had laten trekken wel andere dingen; de één had ontzettend veel last en leek op een dubbele luchtballon, aan de ander zag je niets. Mijn kaak is wel wat opgezwollen (hello ijszakjes!), maar eigenlijk, enkel als je me zou kennen en goed zou kijken zou je dat pas opmerken. De pijn is zus en zo... Heb flink wat pijnstillers voorgeschreven gekregen.


't Ergste vind ik de yoghurt, Nutri-drankjes en platte kaas. Schreeuwen
Mijn reeds jarenlange oplossing tegen verveling is eten. Vermits ik nu nog niet echt naar buiten kan/me kan concentreren op school (of dat laatste willen we vandaag misschien gewoon niet) is de verveling dus alom. Een typische route die ik reeds enkele keren aflegde: in ijskast 1 constateren dat er niets van non-fluid-food is dat makkelijk binnengaat, ijskast 2 idemdito, eveneens (te verwachten) hopeloze poging in de koekenkast, en bij wederaankomst van ijskast 1 nog geen verandering te bespeuren (lees: mama is op die 3 minuten daartussen nog steeds niet naar de winkel geweest).Een groet van het werkonbekwame meisje dat vandaag flink gaat luieren in de zetel/bed en wat filmpjes gaat zien, nog vaak de gekende route gaat afwandelen en nog vaak op en neer gaat lopen voor de afwisseling van ijszakjes Knipoog    x


PS: ik heb mijn 2 wijsheidstandjes meegekregen, coole dingen hoor, eigenlijk echt wel grote dingen, zoals t principe van een ijsberg. Heb getwijfeld om er een foto van te nemen en hierop te plaatsen, maar bij nader inzien, niet iedereen zijn maag is zo sterk.

10:30 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

zodus... prachtig geschreven (zonder al dat geslijm van me) maar ook opmerkelijk een plezante leesstijl dus zeker veel pluspunten :-)
je maakt vandaag de dag toch iets mee he om je wijsheidstanden te laten trekken, ik heb nog het geluk dat ik ze niet heb moet laten trekken dus een pijn minder in mijn leven gewaarborgd. nu geniet en profiteer maar van je dag en denk niet teveel na in stappen gewoon alles zijn gang laten gaan en alles komt goed.

take care
michaël

Gepost door: michaël | 15-05-08

Wisdom, gewiste wis-dom en just dom In het kader van positivisme: welkom in de wereld der 'wijzen'! Dit genoegen is helaas niet weggelegd voor mij ([i]en dat op mijn 27e[/i]): die wijsheid en bijhorende tanden laten duchtig op zich wachten [i]('te kleine mond', dixit Heer Tandarts)(een uitspraak die door mijn omgeving dan weer beschouwd wordt als een grote mop)[/i]. Al merk ik een post-ingreep-periode best wel gelijkt op de post-tongpiercing-week :-D ([i] Jaja, we leven ons in! Al is dit laatste uiteraard een zelfgewilde foltering... [/i])

En inderdaad: we have it all :-) Pijnlijke wijsheidstanden... en een kliniek om de hoek om ervoor te zorgen dat je daar in de toekomst niet veel last meer van zal ondervinden! Walhalla :-D

Veel beterschap!

Gepost door: Trits | 15-05-08

Veel beterschap sterke Jelke!

& enjoy those movies :P

Gepost door: ice | 15-05-08

kijk zie je bent er al van 2 af!!!

Veel beterschap!!!

Gepost door: Maxie | 15-05-08

Ey! Auwchh wijsheidstanden laten trekken! Pureepatat mengen met vis, en dan goe platstampen. Da moet nog wel te eten zijn qua non-fluid-food ;-) Veel beterschap, en als ge terug beter bent (en na de examens misschien) ga je nog ne keer mee hé (je hebt wat gemist gisteren, ma tis te snappen dat ge niet nog halfverdoofd mee wou héhé)

greetzz en tot de volgende x

Gepost door: Nico | 15-05-08

Veel beterschap Heykes,

Ik wens je eerst alvast veel beterschap.
Luieren is soms wel leuk, maar zo hele dagen begint dat idd te vervelen.
Maar er zijn verschillende zaken die je kunt doen om je bezig te houden, al is alleen zitten maar alleen en begint ook dat op den duur tegen te steken.
Misschien kun je eens afwisselen met af en toe een blogje te schrijven, want je lezerspubliek is aant stijgen volgens mij :). Daarna nog eens kijken naar de reactie's op je blogs.
Dan eens naar de ijskast lopen en hopen dat de mama nu wel boodschappen gedaan heeft.
Vervolgens een dvd-ke of tv kijken en tenslotte als laatste een boek lezen ofzo.

Maar bon, ik ga hier stoppen met typen, of je gaat je nog vervelen ook door die saaie reactie van mij te lezen :).
Nog veel beterschap en hopelijk weet je wel nog wat doen. (zoals blogberichten schrijven??? :) )

grzzz

Gepost door: Milamber | 15-05-08

hmmm, de jeugd heeft minder tanden dan een 27-jarige... interesting ;)

Nee, ben wel blij dat alles goed verlopen is. Bedankt voor de steun trouwens! Zo lief :D (ik schrijf ditzelfde bij Trits hoor :p) ) Maar, het heeft geholpen :) Kben erdoor gefietst door dat examens. it was great :D Nuja, ik was al op van 3u30 vanmorgen. Lag al wakker van 2u45! Dus van aarmoe maar opgestaan en nog eens heel de cursus doorlopen.

En filmpjes? welke :o En wanneer mag ik afkomen? Of kom je er eens kijken bij mij thuis? Dan haal ik mijn echte cinemazetels uit :D Is dat niet hip? :p

groet en zoen,
tom

ps: die tanden wil ik best wel eens zien eigenlijk :D

Gepost door: Tom | 15-05-08

Thank you peepz :)

't Is vandaag precies n beetje pijnlijker als gisteren, maar dat komt mss omdat ik mezelf eraan gewaagd heb om een minikoekje te eten.. soit :)

@Tom: proficiat! ;) Heb jij een echte cinemazetel? :o

@Milamber; achje, op zich me niet echt verveeld gisteren, beetje TV, beetje internet, vrienden kwamen nog even langs (die ik gauw weer buitensjotte omdat ze me deden lachen en lachen doet pijn, hehe).

kus x

Gepost door: Forseti | 16-05-08

1? Kheb er 4. Verleden jaar gekocht van een cinema die ze gingen afbreken! Kben er zo zot van en zo trots :p En ze staan ongebruikt op zolder momenteel.. zo triest!

Dusja, een plekje voor mij, een plekje voor jou en één voor miss amaretto en dan schiet er nog één plek over een andere gelukzak! (kandidaten mogen altijd solliciteren!)

groet en kus,
Tom

Gepost door: Tom | 16-05-08

De cinemastoelkes van Tom! Yiha, de dag dat ik alleen ga wonen (of met twee, of met 3 of met eender wie) bied ik je al het geld dat ik er aan kan uitgeven voor zo één stoelke, Tom! :)

Komaan, herwerk die dingen in je interieur, nog zo cool :)

liefs x

Gepost door: Forseti | 17-05-08

ze gaan voor geen geld ter wereld weg Forseti! Een oplossing zou natuurlijk kunnen zijn dat wij twee samen gaan wonen haha :D

Nuja, wees maar zeker dat ze een prominente plaats in mijn interieur gaan krijgen! Deze zomer maak ik ze helemaal af! De kussens zijn al gereinigd en gestoomd, net zoals de polyester kuipen, de voeten heb ik uitgelaserd. Nu enkel nog de boel weer inéénvijzen en nog de voet nog voorzien van een mooi laklaagje, en ze zijn klaar om volledig benut te worden! Nu nog een home-cinema-geluidsset en ik ben helemaal geïnstalleerd om zelf cinema te spelen...

Whiiiii!

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 17-05-08

De commentaren zijn gesloten.