04-05-08

Generatieverschillen?

Hèhè, het is hier inderdaad stilletjes geweest, maar ik had drukke dagen en met dit weer bleef ook ik natuurlijk niet binnen....Ik werkte gisteren in 't restaurant, welke een gigantisch terras heeft. U hoort me al komen: extreem druk dus met dit weer. Heb er ook weer een gigantische blein aan overgehouden, eentje met een diameter van zéker een centimeter! Maar dit volledig terzijde...
(ik wil niet té zielig gaan doen, wijsheidstanden die eruit moeten tijdens de examens zijn al erg genoeg)
Ik bediende een ouder koppel die het niet konden laten te stoefen over het feit dat ze deze week iets van een 30 of 50 jaar (geheugen.....!) getrouwd zijn. Ik vind dat heel erg tof voor hen, echt waar. Ze leken wel te stralen van geluk en ik had met plezier hun hele liefdesverhaal willen aanhoren (altijd mooi toch..), maar door het drukke werken kwam er eigenlijk niets anders uit dan een iets of wat onbedoeld gefakete "waaaauw" en een "geniet dan maar dubbel zo hard van het lekkere eten". 


Toch had ik kort daarna een kort gesprek met hen waarin ze me vroegen of ik al trouwplannen had met mijn vriendje (Mijn vriendje? Welk vriendje? Heb ik een vriendje? Ziet hij er lekker uit? Die ring aan m'n vinger is geen verlovingsring hoor, da's maar wat blingbling van 't Kruidvat!). Altijd wel iets of wat een compliment als ze "ervan verschieten" dat ik geen vriendje heb. Dit compliment werd anders wel mooi gecompenseerd met feit dat men weeral dacht dat ik ouder was dan dat ik werkelijk ben. Ma soit. Ik antwoordde dat ik niet eens weet of ik nog wil trouwen. Jaja, ik wil wel trouwen voor een mooi feest en om even samen met je hartendief in de belangstelling te staan en om aan iedereen te kunnen showen hoe graag jullie elkaar wel zien enzo, maar de essentie van huwen: "Eeuwige trouw beloven en elkaar steunen in goede en kwade dagen", kan ik dat en zou ik daarom trouwen? Geen idee. Niet dat ik ontrouw ben, of niet dat ik de zogezegde love of my life niet zal bijstaan, maar dingen verlopen vaak toch niet zoals je denkt of hoopt te willen. Een makkelijk voorbeeld: bij elke serieuze relatie die je hebt denk je en zeg je wel eens dat je niet meer zonder elkaar zou kunnen, dat je voor altijd en langer bij je lief wil blijven en krijg je dat zelf ook te horen van je lief. Naïviteit? Ja en nee. Op die moment kan je dat écht denken. Maar uiteindelijk: dan geraakt die relatie gedaan, ben je ff down maar kan je eigenlijk wél zonder dat lief, en bij het volgende vaste lief denk en zeg je weer exact hetzelfde... Kan je dan wel eeuwige trouw beloven? Moet je dan niet eerder eerst 20 jaren samen zijn voor je dat effectief kan? Toen ik dat compacter had verwoord aan m'n grijs koppel leken ze wel verbouwereerd en ontzet. Ik wou nog dingen zeggen à la: "maar dat is voor iedereen anders waarschijnlijk en er zit waarschijnlijk ook een groter verschil tussen de meest uiteenliggende generaties en ik vind het écht knap als jullie zolang bij elkaar blijven maar jullie hebben zelf ook al wel vaak genoeg gehoord van mensen die zolang samen zijn en dat dat trouwboekje dan het begin van het einde is en ... en ....", maar de plicht riep en ze leken niet langer in de mood om een sunny gesprekje met me te hebben...

 IMAG5047bis

 Today: sunny weather, smiling faces in Antwerp! It makes you go lalala...


Een vrolijke groet x

21:58 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

Nou nou nou, zie 'ns aan! Blondie heeft hard gewerkt gisteren (zowel in de horeca als in d'r koppie, want zo te horen is het haar tóch bijgebleven!) Pff ja, zoveel jaar huwelijk, da's dan goed zeker voor die grijze postduiven! Niet dat ik die mensen uiteen wil ofzo, maar heb gewoon zoiets van 'das goed voor hun, maar laat mij maar gerust met die onnozele love-storys' waar ik enige tijd niet meer in geloof. Achja, voor wat hoort wat zeker? Jij bedient hen met een hapje en een drankje, zij bedienen jou met hún hapjes en zoetsappige levensverhalen! Been there done that..

Vandaag weer een stralend dagje gehad, niewaar! Kerels keuren: 'een 5 op 10?? Doe maar een 3 !! Die short !! Oei oei, meneer toch, dat háár!! Dieje neus, is die'n écht??, ey die met dat bruin shirtje, dá's ne lekkere!!' en ga zo nog maar ever verder.. wij vervelen ons alleszins nooit!
Gezellige terrasjes, de nodige foto's én ofcourse de niet-te-missen peptalk! Beetje kleur 'kweken' aan de Schelde en ohjee, niet te vergeten het lekkere ijsje (én het brood én het taartje, dat ik -helaas- óók weer naar binnen heb gespeeld vandaag.. en ik die zonodig op dieet wilde gaan..)
En natuurlijk niet te vergeten "Mister Shoe Boy", die met dé perfecte openingszin afkwam: "ja seg euhm meisjes, zoals jullie wel zien zijn mijn schoenen oud en versleten en had ik er toch graag nieuwe gekocht aangezien ik vanavond naar 't feestje Studio 54 ga.. is er hier ergens een schoenwinkel open?" (HALLOW, tis zondag onnozeleir!) Máár zo goed als we zijn: "ja hoor, daar in de Hoogstraat zijn vandaag de winkels hopen, maarreuhm.. uwen openingszin om ons beter te leren kennen is écht niet origineel of aantrekkelijk ofzo hoor..Bye!!" (en dan natuurlijk de nodige zever van zo'n gast: jullie zijn al interessant langs de buitenkant, hoe zou dat zijn qua karakter.. haha, dáááár wachten wij natuurlijk niet langer op en zeiden welliswaar: DOEI (loser) ;)

Achja, ik had alleszins weer een ongelooflijk geslaagd, zonnig & warm dagje met jou, lieve vriendin!!

Gepost door: Miss Amaretto | 04-05-08

Kleine correctie: winkels zijn niet 'hopen' maar OPEN natuurlijk ;o) (heb beetje zonnesteek denk ik, hehe)

Gepost door: Miss Amaretto | 04-05-08

het belgische weerke was genieten Heykes,

In dat mooie weer ben ik ook niet echt binnen blijven zitten (een mens zou al zot zijn, nu de zon eens schijnt in België).
Van het weekend ook wat int stad rondgewandeld en dan gisteren nog naar een plaatselijke braderij in de buurt geweest (niet dat het spectaculair was, maar het is gewoon wel eens fijn om tussen de mensen te wandelen en te observeren natuurlijk).

Terwijl ik het woord observeren typ, vind ik het wel raar klinken, omdat ik zelf ook complexen heb van mijn eigen. Maar naar mijn eigen kijk ik dan niet, nu begin ik pas af te vragen wat de andere mensen van mij zouden zeggen als ik ze zo zit te observeren en ze zien mij lopen (--> zo vroeg al en al beginnen denken, komt niet goed vandaag :) ).

Maar dan heb jij duidelijk vant weekend meer gedaan dan ik. Terwijl ik rustig op een terras zat, zat jij ergens te werken.
Maar het is al een voordeel dat je dan buiten kunt werken natuurlijk.
Bon, ik ga hier weer eens beginnen aan mijn stage terug, na dat verlengde weekend doet het toch pijn om te beginnen.

Maar ik zit hier vanboven in de hoge torens van digipolis dus ik heb uitzicht op een stralende zon over de schitterende stad Antwerpen.

Grzz

Milamber

Gepost door: Milamber | 05-05-08

Ach, ik kan me ook niet voorstellen dat ik heel mijn leven bij een en dezelfde persoon blijf, maar zoals je zelf al zei : op een bepaald punt zal je dat wel echt geloven/denken/willen... Ik ben dan nog een stukje jonger dan jullie, maar het klinkt me gewoon saai. Eeuwig & altijd samen. bij een en dezelfde persoon.
Maar misschien bestaat hij wel, degene voor de rest van je leven. Of hangt het gewoon af hoeveel je ervoor wilt doen ? Hoe graag je het wilt laten duren ?

Allemaal vragen, voor mij nog ver ver weg.

GROET

Gepost door: Miss S | 05-05-08

... of emancipatie? of geloof? of wijsheid? ;-) Leuke blog! En ik sluit me er helemaal bij aan: het mooiste, meest fantastische en prachtigste dat ik wat dit betreft mocht aanschouwen, was het huwelijk van een collega-vriend die op zijn 40e na 15 jaar samenzijn in het huwelijksbootje stapte (met zijn vriendin dus uiteraard)(alhoewel, tegenwoordig weet je maar nooit... :-)). Mag-ni-fiek!

Verder: ditzelfde verhaal probeerde ik ooit in de nachttrein naar Aswan uit te leggen aan een Egyptische moslima. En aan de verkoper in de nachtwinkel in Istanbul. Verbijstering alom. Slik :-)

Gepost door: Trits | 05-05-08

Toch speciaal én zeldzaam een koppel tegenkomen dat al zolang getrouwd is. Mijn ouders zijn ook goed op weg.
En wat trouwen betreft, wat jij zei: het trouwkleed, het feest en een dag in de belangstelling: allemaal wel leuk.
Maar eeuwige trouw en er voor elkaar zijn in goede en slechte dagen hmm, dat is toch keimoeilijk om dat aan iemand te beloven? Ook ben ik niet al te christelijk, dus dat zou wat raar zijn om daar plots voor een pastoor te staan enzo.
Ik denk dat ik gewoon eens een feest ofzo zal geven :)

Gepost door: Maxie | 05-05-08

Hoi,

poging 2. In al mijn oenigheid had ik hier al een hele post getypt, maar dan in een vlaag van 'briljantheid' heb ik per toeval dit venster afgesloten, zodat heel mijn epistel nu ergens in cyberspace rondzweeft. Alleen niet waar ze hoort, zijnde hier :)

Ja, die mensen bedoelen dat vast niet slecht, maar oudere mensen komen nog vaak uit een tijd waar alles volgens een vast stramien verliep. School, werken, trouwen en kweken. In het katholieke Vlaanderen van die tijd was niet trouwen natuurlijk not-done.

Goed, nu leven we in een tijd dat trouwen minder en minder voorkomt. En ik weet niet of we daar rouwig moeten om zijn. Want inderdaad, het is voornamelijk uiterlijk vertoon hé. Ik denk dat voor een absolute minderheid de christelijke waarden een rol spelen als ze trouwen voor de kerk. Het trouwen in en een kerk maakt gewoon deel uit van het sprookje. De rijst, de klokken, de duiven, de wagens, de nieuwsgierige blikken. Show. Ook vraag ik mij vaak af of zo'n groot feest achterna nodig is. Ok, voor familie en goeie vrienden kan ik dat nog begrijpen. Maar feesten van 300-400 man? Collega's van de ouders, buren van de grootouders, ... Is dat echt nodig? ik denk dat in de meeste gevallen de trouwers amper de helft van de genodigden kent.

Dus nee, trouwen hoeft niet voor mij. Ik vind het een beetje te commercieel geworden. Alles moet groter en duurder. Niet echt voor mij. Maarja, niet dat ik ooit in die situatie ga verzeilen hoor :), of het zou heel erg snel moeten veranderen.

Dus, geniet gewoon van je leven. Je bent 19 verdorie :D Je moet nog minimaal 10 jaar genieten. Uitgaan tot een gat in de nacht, dansen op blote voeten, lachen met gaten in sokken, spijt hebben de zondag dat je de zaterdag teveel hebt gedronken... :) Single zijn is geen ziekte hé! Precies of er scheelt iets als je op je 20ste nog single bent. Ja goed, in mijn geval overduidelijk dus wel, maar kom. Ik ben de uitzondering die de regel bevestigt zeker? Dus ja, je kunt er zowel dan maar het beste ervan uithalen ook, ongeacht wat een grijs koppel daar van denkt :)

lieve groet,
Tom

ps: ik ga niet meer lachen met je wijsheidstanden, ik beloof het :) I wanna live, you know :p

Gepost door: Tom | 05-05-08

@ Tom: Ik denk dat dat een goed idee is, niet meer te lachen met haar wijsheidstanden of ze komt in een vlaag van woede misschien de jouwe eruit kloppen! Of nee, die heb je niet meer zeker? ;) nou ja, geen stress dan!!

Gepost door: Miss Amaretto | 05-05-08

... Mja, weten of je al dan niet wil trouwen, een meid als jij zal de juiste wel tegenkomen. En iemand eeuwige trouw beloven en al die ditjes en datjes die erbij komen, je gevoel zal je wel zeggen of your future man the right man is...

Das toch het gene dat ik altijd te horen krijg... ;-)

Dikke zoen x

Gepost door: Vincent | 06-05-08

@Miss amaretto: jah, ik heb ze nog hoor! :) Maar ik geloof niet dat Forseti zo'n agressieve is. Alhoewel, dat kan ik natuurlijk niet weten eigenlijk hé! Maar dan betrouw ik wel op mijn puppy-look om er voor te zorgen dat ze niet op mijn muil slaat :D

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 06-05-08

@ Tom: hahaha, puppy of geen puppy-look! Mn beste maatje laat zich niet doen.. dat hebben we al vaak gemerkt als we samen weggingen! haha.. oooooh die tijden...

Fijne dag toegewenst!

Gepost door: Miss Amaretto | 06-05-08

jamaar... tussen zich niet laten doen en een weerloze medemens zijn wijsheidstanden eruit kloppen... Gowja :D

Trouwens, ze ziet mij zo graag :D

('t is waar é Forseti? :p)

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 06-05-08

Een weerloze medemens?!
Wat lijk je toch onschuldig. Pas maar op dat ge gene vacht en lange oren krijgt, of ge gaat nog echt op ne puppy lijken

Gepost door: Miss Amaretto | 06-05-08

@Miss S: je hebt gelijk als je zegt dat trouwen nog lang niet voor nu is om over na te denken, maar onrechtstreeks doen we het wel natuurlijk...
En 'de ware', daar geloof ik niet in. Volgens mij draait het gewoon om, zoals jij ook zegt, hoever je ervoor wil gaan, hoeveel respect je voor elkaar en je relatie hebt, en hoezeer je je kan en wil afsluiten van de temptations ;)

@Trits, ja, het lijkt me ook veel 'echter' en mooier om pas te trouwen als je al zoveel jaren samenblijft, dan weet je al veeeeel meer over elkaar en dan weet je pas echt of het de moeite is om zo'n life contract aan te gaan.. En oei, ik denk niet dat het zo'n goed idee is om in zo'n gelovige landen zo'n verhaal te vertellen, dan word je mss ineens scheef bekeken!

@Tom: trouwpartijen voor 300-400 man waaronder zich vrienden van buren van de slager van je neef bevinden vind ik ook zo stom, het lijkt alsof het dan de moment is om te showen hoeveel (onechte) vrienden je dan hebt.. uiteindelijk kom je dat toch pas te weten op je begrafenis ofzo hoor!
En wat die wijsheidstanden betreft, ik ben heus niet agressief... denk ik... Tenzij je me zover krijgt ;) (en troost je, dan sla ik waarschijnlijk 9/10 kansen ernaast!)

Miss Sweet Amaretto, ik krijg de kans niet om me niet te laten doen, als ik met jou op straat loop ben jij altijd veel vinniger en sneller met je reacties, mwaha, zoals met die rijdende apen op de Meir, of dat 'kalf'... :) Meestal mompel ik er maar wat tussen.. Dus over 't algemeen: you're my sweet bodyguard! :D

Slaapwel x
trotse meid die bijna the battle with the stagemap heeft gewonnen...

Gepost door: Forseti | 06-05-08

waf! waf!

Gepost door: Tom | 07-05-08

En dat doe ik met enorm veel plezier want je bent de beste vriendin die iemand zich kan inbeelden.. een waaier aan kansen, een voorbeeld voor vele mensen, een steeds luisterend oor, een gouden hart, zo ben jij..
en via deze weg: een oprechte dankjewel..

Gepost door: Miss Amaretto | 07-05-08

re Amai Miss Amaretto jij hebt precies een heel goede band met Forseti.
Maar is tof dat je iemand hebt op wie je altijd kunt rekenen en steun aan kunt hebben.
Je hebt 2 soorten vrienden:
- vrienden die je af en toe eens nen goeiendag tegen zegt en een praatje mee doet.
- en tenslotte vrienden die je nauw aan het hart liggen, waar je alles aan kunt vertellen en waarbij je zelf ook een luisterend oor bent voor de andere. Dit kan zelfs zover leiden dat het in de mate van zielsverwanten komt.

Volgens mij is de vriendschap tss jullie 2 van puntje 2 dat ik hierboven besproken heb.

Kzou zeggen, koester dit maar ;).

Kzen effe in de "goede woordjes mooth" :), dus profiteer er maar van.

grzzz

Gepost door: Milamber | 08-05-08

Milamber, wij behoren zeker tot de 2e categorie! 't Gaat zelfs zover dat we alvast (of toch bijna...) onze serviceflat naast elkaar hebben gereserveerd ;)

Tom: Oink oink? :)

ZOEN!

Gepost door: Forseti | 08-05-08

Absoluut het tweede, of als er een derde zou geweest zijn met: "onafscheidelijk, oprechte vriendschap en zusterband" had ik duidelijk dáárvoor gekozen!! En iedereen mag het weten!!

Have a nice day everyone, enjoy the sun...

Gepost door: Miss Amaretto | 09-05-08

De commentaren zijn gesloten.