27-04-08

Zeverrr,.. gezeverrr...

Gezever over dagdagelijkse dingen en de stage, daar zal het nu over gaan (niks moraal, niks nadenken, niks dubbelzinnigheden, niks van levensvisies, niks interessants eigenlijk all the way)

Ik ben volgens mij de grootste zombie die er momenteel rondloopt. Ben dit weekend (start: donderdag 15h) overal en nergens beland, ben vele gekenden tegen gekomen, overdag maakte het zonnetje me gelukkig en 's nachts brachten sfeer, people, dansvloer en muziek me in vervoering. 


De laatste stagedag welke eigenlijk geen echte stagelesdag meer was: donderdag moest ik als leerkracht/begeleider mee deelnemen aan de sportdag van mijn leerlingen. Coole ervaring wel, ik zag mijn leerlingen op een andere, jovialere manier. Bij koningsbal vroegen ze of ik meedeed, anders waren de ploegen ongelijk. Goed, uiteindelijk bleef ik als enigste van mijn ploeg ongetikt en stond de rest van mijn ploeg aan de zijlijn "me-vrouw! me-vrouw!" te gillen. Ik was er zo ondersteboven van (1: ik heb nog steeds moeite met het feit dat ze me 'mevrouw' noemen, 2: they really liked me :o) ) dat ik uit mijn oh-zo aangeboren sportieve concentratie en tactiek werd gehaald en zo onze ploeg liet verliezen. En dan snelden ze allemaal naar mij om oprecht te zeggen dat dat niet erg was en dat ik het keigoed gedaan had. Wel lollig. Niet dat ik ze ga missen, maar toen ik donderdagavond thuiskwam had ik wel zo'n gevoel van: "Allez, dit was het dan..."


Vrijdag wat gaan shoppen (mijn portefeuille had een verrassing voor me: er zaten nog 2 cadeaukaarten van met kerstmis in van H&M met nog een leuk bedragje op), en met zelfzeker doch gespannen gevoel naar de evaluatie gegaan op mijn stageschool. Samengevat verdict:
"De stagiair beantwoordt aan het attitudeprofiel van een leerkracht, ..stipt, respectvol, verantwoordelijk, maar ook creatief en heel open naar zowel collega's als leerlingen. Inhoudelijk waren de lessen in orde, lln. bleven enthousiast. Positieve aspecten: taalgebruik, inzet, omgang met lln, voorkomen, structuur van werkbladen, het gevoel van rust dat de stagiair uitstraalt. Te remediëren: groepswerken voor lln., back-up plan voor onvoorziene minuten overschot."
Jeuj! Smile
Nu nog het verslag van mijn eigen lector...


Dat gingen we vrijdagavond dan ook vieren; Discobar Galaxie maakte er in Petrol een vrij fijn feestje van. Ze kunnen amper mixen, ze roepen teveel stoere praat tussendoor, de muziek en sfeer zaten echter wel goed. Bed kwam in zicht rond 04:30, later hoefde het niet echt te worden.
En daar kwam zaterdagavond na een familiefeest rond 21:30 de meest lachwekkende zin dezer tijden in mijn leven: "We gaan even iets drinken". Op de één of andere manier is het nooit meer 'even', maar dat vinden we niet erg natuurlijk. Nog heerlijk lang op terrasje gezeten en dan besloten om de welgekende Vuile Was nog eens een bezoekje te vereren. 't Grappige is dat er een proper gewassen barman werkt die ook nog op onze middelbare school zat. Vorige bezoekjes was dat eens knikken (we kenden elkaar niet, enkel van ziens), deze keer trakteerde hij ons uit het niets op Malibu (hoewel we eerst dachten dat we droogweg water kregen voorgeschoteld). Malibu is lekker, maar toen ze vroegen naar wat ik nog hebben wou had ik eerder voor één van de 22 369 vrij dure cocktails moeten gaan (Eens profiteren? Ik?). Wat getetterd en gezeverd, uiteindelijk rond 04:00 nog naar een salsacafé gegaan met nog meer gekend en aangenaam feestvolk. Salsa is niet zo mijn ding, maar ik vind het wel ongelooflijk mooi en zwoel om naar te kijken. Hartsvriendin L., die natuurlijk meteen werd uitgenodigd door de aanwezige Zuid-Amerikanen voor een dansje, turn around en zwaai, kan er ook wat van! Heb bijgeleerd dat er 4 soorten zijn: regetton, merengue, de eigenlijke salsa en nog iets. Het verschil opmerken begon wel te lukken, bij de éne hebben de danspartners amper lichaamscontact, bij de andere danst de vrouw met haar billen naar achter en heeft de man diezelfde billen met open handen gegrepen, de andere is meer zwoel en sexy.. (Ter informatie: mijn billen hadden het meeste contact met de kruk)
Ik dacht er stilaan aan om naar huis te vertrekken toen V. en B. nog afkwamen, alsook die proper gewassen barman wiens shift erop zat... het werd voor de verandering weer later...


Ik verschiet eigenlijk best wel van mezelf. Normaal ben ik niet echt een uitgaanstype, allez, in die zin van dat ik normaal niet snel tot 's ochtends vroeg wanneer het alweer licht aan het worden is wegga. Meestal kan ik het meeste genieten van een gezellig terrasje of op een plek met zicht op de Schelde belanden na een bezoekje aan de nachtwinkel. Gelukkig komt dat er ook nog van, maar danscafeetjes/cocktailbars zoals de Vuile Was zijn hun positie in de Top5 van "goed idee voor gezellig nachtje uit" wel stevig aan't versterken.. Met een lief kruip je eigenlijk al (vaak iets te snel) in't weekend samen in de zetel of in bed. Eigelijk (en dat voeg ik dan op deze manier toe aan mijn lijstje gewenste kenmerken van Mister Lovable) zou dat ook moeten kunnen met lief: geregeld een avondje uit met vrienden, amuseren tot de vogeltjes terug fluiten en the day after dan maar vroeg in bed kruipen ;) Volgende week vrijdag ook alweer naar Reflex voor V.'s verjaardag. Krokét.


Samengevat: al het bovenstaande zorgde ervoor dat ik er vandaag als een zombie bijloop. Ik had wel het lef om mij in deze staat nog in het stad te laten zien deze namidag, maar mijn lichaam dacht daar na enkele uurtjes anders over. Dat wordt vanavond een luie avond in de zetel, maar dat is ook al lang geleden, dus best welkom ...
Al een geluk volgende week enkel morgen les. Vanaf maandag(morgen)avond begint mijn weekend alweer.. ik ga deze dagen wijselijk spenderen aan het voorbereiden op de examens
(zeg ik nu)..


Een groet en kus aan al diegenen die tot hier geraakt zijn,
x
(ps: ik ga een dezer het stokje van Tom en Miss S. aanpakken en doorgeven (aan ehm.. Maxie? Vincent? Ice? Milamber? ;) ) , maar ik neem nu (in deze staat) écht geen boek vast) Onschuldig

18:53 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

re:zever Heykes,

Af en toe eens iets vertellen zonder diepgaande inhoud mag ook wel eens. Het was weeral leuk om te lezen (waarom zeg ik dat telkens toch opnieuw, volgende keer schrijf ik het ni meer, want op den duur kan men al voorspellen wat ik ga schrijven als reactie :) ).
Dan ben je door deze stageperiode doorgekomen en zo te horen ging het vlotjes.
Bij mij is het nog effe doorbijten stage tot het einde van juni,maar dan zit mijn schoolperiode er ook op natuurlijk.

En af en toe eens weggaan met vrienden is eigenlijk een must. Ik doe dat ook wel dikwijls, omdat je dan zo van die momenten hebt dat je denkt: ,, wat is het toch zalig dat ik die persoon als vriend heb ".
En rustig zitten praten is wel leuk, maar af en toe uit de bol gaan ook natuurlijk (dit weekend ook eens gefeest --> was LANG geleden).

Bon, kga eens beginnen aan mijn stagewerk.
Altijd leuk om zo 's morgens eerst een blogbericht te kunnen lezen. Daarna te kunnen reageren en dan aan het werk te gaan.

Grzzz

Gepost door: Milamber | 28-04-08

uhuh, Miss Adorable moet zeker ook van tijd tot tijd eens lang en goed willen uitgaan. Kbedoel, kheb mij nog nooit moeten schikken, maar ieder weekend thuis lijkt me zo... euhm, saai. Alléja, ik begrijp dat je als koppel ook best wel eens kan genieten van een zaterdagavond thuis. Maar sommige komen echt niet meer buiten. Dat kan ik maar moeilijk begrijpen...

Zaterdag was ik op een festivalletje, en toen binnen Milk Inc. stond te kwelen ben ik naar buiten gevlucht. Daar traden The Tellers op, een Waalse groep. Heel intiem, in de avondzon, grappig en uiteindelijk sloeg het hele (beperkte) publiek aan het dansen. Zo'n dingen zou ik nooit meer willen missen. De spontaneïteit enzo. Hell, waarom willen mijn vrienden nooit zo'n dingen meemaken? (het waren enkel mijn broer en ik die er waren). Soms zal ik ze nooit snappen :)

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 28-04-08

Feesten is goed! [celebrate]
Maar van rustig zijn, kan ik toch ook wel immens genieten.

Ook moet ik Tom bijtreden dat er mensen zijn die volledig veranderen eens ze "een lief" hebben. Weggaan met de vrienden, ho maar, ik blijf rustig thuis. Met mijn lief thuis zitten, of gewoon, ik heb er geen zin in (lees: ik mag niet meer teveel weggaan van m'n lief) zijn dan de favoriete conversaties met de vrienden...
(oké, ik klink nu wel zeer gefrustreerd, maar het is dan ook soms wel zeer frustrerend).

Nuja, ik heb me voorgenomen me er niet meer in op te winden (weer niet in geslaagd dus vandaag ;) )

Welk stokje moet ik dan wel aannemen Jelke...

Zoenies!

Gepost door: Ice | 28-04-08

ja, en ik wil twee kussen :D

Zullen we dat overeenkomen, Guido?

groet en kus,
Tom

Gepost door: Tom | 28-04-08

Liefste vriendin,
het was weer een supergeslaagd weekend.. en ik wilde je gewoon nog eens bedanken voor wie je bent, m'n beste vriendin waar ik zo ongelooflijk veel aan heb.. zonder jou stond ik hier allang niet meer, je bent de beste en dat zal je steeds blijven.

Jij, de definitie van échte vriendschap..
veel liefs xxx

Gepost door: Miss Amaretto | 28-04-08

Aaah jij lieveling.. Tesamen ziet die gekke wereld er toch vele aangenamer uit hé, zoals de voorbije tijden, zoals dit weekend en zoals ons Peking Express avontuur binnekort hiha! :)

@ Tom, die 2 kussen wil ik gerust geven, als jij mij uitlegd wie Guido is (of anders heb ik net 3x over die naam gekeken hier) :) Enfin, ik ken 1 Guido, mijn eigen vader, maar de kans is nogal klein dat die hier ook te vinden is ;)
Of anders wou je die reactie eigenlijk ergens anders posten maar was je onbewust zo gefascineerd door mijn blog mwhoeha (please zeg dit)!

@Milamber; het blijft altijd fijn om nog maar eens (hetzelfde) compliment te lezen hoor :) Als dank wens ik je nog veel succes met je stage ;)

@Ice + Tom: indeed, zoals ik ook al zei, met lief zijn we al te snel geneigd binnen te blijven.. of ze gaan apart weg, de man gaat aan den toog hangen en de vrouw organiseert met vriendinnen een melige vitaya-filmavond :)

Ice (en Vincent), laat dat stokje een verrassing zijn :D (of hoe de vrouw handig manipuleert zodat jullie nog dagelijks komen kijken of er al een nieuwe blog is met als titel 'stokje' ofzo :D )

groet groet
kus x

Gepost door: Forseti | 28-04-08

guido, dat is van het eiland :D wahaha khoor het haar nog zo zeggen

EUm, ik heb dit stokje al es gehad ;) toch bedankt!

Gepost door: Maxie | 29-04-08

freaky....

Dat zinnetje kwam inderdaad uit het Eiland, en nu lees ik pas de titel... en dat komt ook wel uit het Eiland zeker? Onbewust heb ik dat dan toch blijkbaar opgemerkt...

Onee, dat mocht ik niet zeggen zeker? Oh Forseti, ik was zo gefascineerd door jouw blog dat ik het commentaar dat ik op de blog van dikke Guido wou schrijven, hier per abuis op jouw blog heb geschreven...

Zo goed? (Shit, ik zie dus net dat ik blijkbaar 2 kussen wou van dikke Guido... I truly have a dirty mind!)

Nu wil ik er wel 3 van jou natuurlijk, dan kom ik hier nog een beetje deftig uit toch. Man, wat heb ik mij weer ongelooflijk hard vastgeluld hé... ik moet dat dringend afleren :D

groet,
Tom

ps: Zijde gij ne pornomens,Guido?

Gepost door: Tom | 29-04-08

jaaaaaaaaa Peking Express, here we come !!!
love you sweety pie (en oei oei.. haar wijsheidstandjes moeten eruit!!) allen duimen voor mn beste en liefste vriendinnetje !!

kiss* mua

Gepost door: miss amaretto | 29-04-08

Zal ik doen Miss Amaretto, want ik denk dat ik binnenkort hetzelfde zal voorhebben... Er zitten er drie te steken :) Wel geen zeer er in, dus voorlopig ga ik nog nie naar de tandarts.

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 29-04-08

Tegenwoordig als ik rondhoor moet bijna iedereen zijn wijsheidstanden laten trekken. Die van mij blijven erin, dan heb ik toch nog een beetje verstand :).
--> Met die laatste opmerking, ga ik dom overkomen, maar ineens bij vertellen dat het een grap was.

In ieder geval veel beterschap gewenst.

Gepost door: Milamber | 30-04-08

........... Lees hier net dat je je wijsheidstanden moet laten trekken... Auwch... Ach ja, da zal wel meevallen... En euh, dagelijks komen kijken op je blog zal heel moeilijk gaan, heb zonet mijn uren doorgekregen voor de maand mei, en ik ben in totaal één dag thuis om achter mijn pc te komen zitten, want ik begin voor de rest alle dage om 5 uur 's morgens te werken en mijnen baas kennende krijg kik de leukste jobkes en zit ek daar tot acht uur 's avonds... :-) Maar 'k zal hier zeker nog langs komen om te piepen hoor, dan kan ik nog iets lezen voor ik ga slapen... :-)

Dikke zoen en suc6 met de wijsheidstandjes (gene stress, die wijsheid die blijft er zowizo in hoor... :p)

Vincent x

Gepost door: Vincent | 30-04-08

Dat da wel zal meevallen? :o
We zullen er is over bloggen ;)

PS: Vincent, proficiat met jobke, beter dat dan dat ervoor hé ;)

Gepost door: Forseti | 30-04-08

De commentaren zijn gesloten.