16-04-08

Mister Lovable, if possible.

Goed, enkele weken geleden werd het me hier ook al gevraagd, blogbuddy Tom heeft zijn adorable miss al beschreven en ik heb ook wel even zin en even tijd om hardop te dromen...


Mijn 'type', ik zou me bijna gaan schamen voor de hoeveelheid eigenschappen die ik hier ga neertypen, maar als ik me hier toch mag laten gaan, gaan we ineens voor het gehele pakket..
Met wat begin je zo'n beschrijving? 't Cadeaupapier of dat wat erin rammelt? Om even de logica te volgen: het eerste wat m'n ziet is het strakke strikje:


Mijn mister Lovable ziet er goed uit en is in de eerste plaats proper gewassen. Hygiëne dus. Mannelijk zweet kan sexy zijn na een sportactiviteit of op het einde van een hete dag, anders niet. Een stinkende adem, vuile nagels, etc zijn niet direct uitnodigend om je te laten aanraken. Als vrouw 'moeten' we onszelf over het algemeen nog meer onderhouden en bewerken dan de gemiddelde man, een beetje een tegenprestatie mag dus wel. Echter: langer dan een dik halfuur in de badkamer is voor mijn mister Lovable not done. Tenzij we samen douchen, natuurlijk, dan mag hij met mij uren in de badkamer spenderen (omdat hij mij dan ook moet wassen).
Ik kreeg enkele weken geleden het compliment dat ik 'outside the box' durf denken, maar wat dit onderwerp betreft zal ik helaas moeten meegaan met the flow: types à la Gabriël Rios of Brad Pitt mogen me overal en altijd een bisouke komen geven. Maar goed, laten we realistisch blijven:
Hij ziet er goed uit, is zo'n kop groter dan ik, een natuurlijk bruin kleurtje mag, hij is wat breder/forser (zijn poep is niet smaller dan de mijne, dat is gewoon lachwekkend), een sixpack vind ik niet altijd sexy; liever een klein buikje dan, heeft een warrige haardos geaccentueerd met een beetje gel, heeft een kort zacht teasing baardje, geen snor at all en zijn verdere lichaamsbeharing vind ik op strategische plaatsen. Zijn ogen (kleur speelt zo geen rol, maar naar het schijnt is het zo dat lichte ogen vaker op donkere ogen vallen en wederkerend) zijn veelzeggend: ze maken me duidelijk wanneer hij gewoon naar me kijkt, wanneer hij met afschuw naar me kijkt, of wanneer hij bewonderend naar me kijkt (en hij kijkt enkel naar mij met dat laatste). Een oorbel is over het algemeen bij mij een no no, en al helemaal wanneer ze langs beide kanten geschoten zijn. Doch, heb al wel enkele knappe subtiele examplaren gezien bij mannen.
Kleding speelt ook zo geen rol, maar wanneer hij afkomt met slobbertruien, foute kleurencombinaties, blinkende shoes, baggypants, ... dan zal hij al alleen maar traantjes te zien krijgen, van het (uit)lachen. Om en passant even te breken met het cliché: zet de grootste seut in een maatpak en hij is nog steeds Niet Lekker!
Dan zijn er ook nog de mannen die met hun uiterlijk enkel en alleen matchen bij van die jonge vrouwen die een tight ass krijgen door de te kleine jeansbroek waar ze niet in kunnen bewegen of zich mogen bukken voor het welgekende spaarpotje (alsof ze zich iets van dat zicht aantrekken) en eigenlijk automatisch zwembandjes creëeren net boven de broek. Je-weet-wel, van die poepkes die wanneer ze 's ochtends een scheet laten de hele dag met natuurlijke verwarming rondlopen omdat er gewoon geen uitweg is.


Deze beschrijving is natuurlijk maar gewoon tot in de perfectie uitgedacht, uiteindelijk hebben we bijna nooit een lief dat aan meer dan de helft van de voorkeuren voldoet. Onlangs nog zo'n artikel op hln.be gelezen: "We vinden partner vaak knapper dan hij/zij werkelijk is." En dat klopt, het is de liefde die (een beetje) blind maakt, en we maken er geen onnodig punt van (daarom dat er nooit iemand is die het beaamt wanneer je zegt dat je lief er toch zo lekker uitziet!). Wanneer we terugkijken naar de ex-lieven hebben we over het algemeen niet hetzelfde gevoel over hun uiterlijk & uitstraling als dat je had toen je een relatie met hen had. Dat maakt niet dat ze ineens per definitie lelijk zijn, ze zijn gewoon (veel) minder aantrekkelijk.


Dat brengt ons dan ook ineens tot het mindere oppervlakkige aspect:


Ik ben van sterrenbeeld een tweelingen. Ik geloof nu niet echt in al het astrologie- en horoscoopgedoe, maar ik moet zeggen dat ik best geloof in de algemene eigenschappen van sterrentekens: zo zou de maagd perfectionistisch zijn, de schorpioen leven met intensieve gevoelens, de boogschutter van spelletjes houden, de steenbok koppig zijn, de leeuw eerlijk zijn, (...) en de tweelingen wisselvallig. 'Toevallig' klopt dat op vele gebieden: ik ben nooit lang intens bedroefd of lang intens gelukkig, vernieuwing is noodzakelijk voor me, maar dat betekent ook dat de belangstelling voor iets gauw kan verdwijnen. Niet makkelijk voor mister Lovable om daarmee om te kunnen ;)
Integendeel: mijn mister Lovable moet daarmee omkunnen en moet mij iets kunnen bijbrengen. Hij moet mij op mijn plaats in de wereld kunnen wijzen (en stevig kunnen beargumenteren, anders kan ik ook iedereen op zijn plaats wijzen, met plezier zelfs). Maar hij heeft ook respect wanneer ik steevast een andere visie heb op bepaalde dingen en hij heeft begrip voor mijn mindere perfecte eigenschappen (jawel, ook ik ben niet perfect: ik heb wel eens een impulsieve bui en soms geen zin om na te denken, dan kan ik me gedragen als een domme trien, als ik mijn zinnen op iets al dan niet abstracts heb gezet zal ik er vaak alles aan doen om furfilled te zijn, en ik zou nog wel even kunnen verdergaan, maar toevallig gaat deze blog niet over mij, mwaha).  Hij moet kortweg interessant zijn en interessant blijven. Ik wil naar hem opkijken, ik wil bijna jaloers zijn op zijn hersenpan en iets leren van hem (ik heb onlangs een IQtest gedaan met een CDrom die bij het tijdschrift 'Wetenschap in Beeld' zat en strandde op 111. Zou het erover gaan moest ik mijn dates verplichten om dezelfde test te ondergaan...? hiha) -al is het maar over een naar mijn inziens oninteressante hobby van hem (pingpong? naar Afghanistan reizen? bosbessen plukken? een verzameling Matroesjka's?): als hij me kan uitleggen wat er interessant, nuttig en ontspannend aan is heeft hij mij overtuigd. Mister Lovable is gedreven, motiverend en gepassioneerd (ook door mij). Mister Lovable weet waar hij mee bezig is en is mentaal onafhankelijk. Maar mister Lovable heeft geen serieuze pokerface en gaat ook eens lekker het klein kind mogen uithangen met mij, ik wil tranen in mijn ogen krijgen van het lachen. Mister Lovable is ook romantisch, maar niet klef of poezerig. Maar in het heetst van de strijd wil ik me begeerd voelen ;) (kuch!). Mister Lovable is een actieve jongen, iemand die het niet altijd aan mij overlaat om iets te regelen in het weekend. Als ik me met luie mensen omring, verdwijnt mijn zin voor initiatief ook en slaat de verveling toe. Verder is hij eveneens ruimdenkend en verre van naïef: ik mag niet met hem kunnen sollen.
Last but not least: mijn mister Lovable is eerlijk. Hij zegt me wanneer er sla tussen mijn tanden zit of dat ik na de zoveelste uitgaanstenue te hebben gepast ik er nog steeds niet goed uitzie. Hij kan over zijn gevoelens praten en hij sluit zich niet af of gaat niet lopen van ne goeien babbel.


En ohja, wat versieren betreft: mijn mister Lovable zal mij verleiden. Maar hij geeft mij genoeg ruimte om het ook eens te mogen overnemen ;)


Genoeg gedroomd, back to reality: voorlopig bestaat mijn mister Lovable uit een wit pluchen huid, met hartjesogen en zwarte hoorntjes op zijn kop. En hij past perfect, als een puzzel, in de foetushouding.


IMAG4711

x.


PS: geïnteresseerde mannen die het nu niet meer zien zitten moeten niet panikeren; ik ben en blijf een tweeling ;)

18:16 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

whii.

Euhm, ja eerst en vooral: proficiat met je stage. Dat loopt precies vrij vlot, dus ga zo verder.

Heel interessante blog dit. Ook heel wat dingen de revue zien passeren die voor Miss Adorable ook onontbeerlijk zijn, maar die ik in het heetst van de strijd ben vergeten. Eventjes overlopen :) Qua uiterlijk: euhm, een baardje of snor is natuurlijk not done voor Miss adorable natuurlijk (zelfs Spaanse afkomst is geen excuus). Hygiënisch subtiele naturel, dat is de boodschap. Slechte of lelijke tanden zijn meteen een no go, haar waar je frieten in kan bakken evenmin. Maar ook te bruin, te opgemaakt, te geparfumeerd is een duidelijke no go. Gewoon een frisse jonge, naturelle meid. Niet veel meer, maar ook niet minder. Kledij speelt ergens ook wel een rol bij mij. Daar is het kernwoord stijlvol. Dat betekent zeker geen mantelpakjes ofzo natuurlijk. Maar te kleine jeans, fluo-bomberjacks of een te kort topje met een onaantrekkelijk lijf zijn not done. Zeker niet als er dan ook nog eens een marginale tattoo boven broeksrand te zien is of een navelpiercing. Wat is daar trouwens fun aan? Ik vind het zo'n zonde!

Het gaat hem om het totaalpakket, want zoals je zegt: het uiterlijk is altijd het eerste wat iemand te zien krijgt. En met uiterlijk bedoel ik niet enkel het lichaam, maar ook de kledij, de lichaamshouding, de manier van praten, ... Ik val vooral op meisjesachtige vrouwen/meisjes, dus een beetje sierlijk bewegen is een pluspunt :) Maar de lijn is zo dun... Goh, ik ben moeilijk. Weetje, we zouden gewoon eens samen ergens op een bankje of een terrasje in een stad moeten gaan zitten, en dan kunnen we mekaar eens tonen wie van het andere geslacht we op het eerste zicht wel leuk vinden. Dat wil ik wel eens doen, lijkt me leuk en vooral ook geestig :)

En meer dan een halfuur in de badkamer? Soms maak ik me daar schuldig aan, maar dan enkel in het weekend. 45 minuten in bad zitten met een goed muziekje is zalig. Overigens scheer ik mij met een mes en scheerschuim (zo doen echte jongens dat ;)) en als je dat echt deftig en goed wil doen zonder al te veel bloedverlies, dan ben ik toch ook wel snel een minuutje of 10 kwijt. eigenlijk is het een ritueel als ik het zo bedenk :) Overigens valt het mij telkens op dat net als ik met mijn handen vol scheerschuim staat, mijn neus begint te jeuken... Het lijkt wel een pavlov-reactie... :)

En innerlijk, goh, daar had ik het meeste al gezegd hé. Ze moet verstandig zijn! Ze moet iets te vertellen hebben. Verstandig zijn impliceert ook goeie humor. Ook dat is een pakketje :) Ze moet zeker graag lachen (anders moet je niet rond mij hangen), maar ze moet zelf ook mensen kunnen laten lachen. Ik lach namelijk ook graag. Ze mag best een klein beetje verlegen zijn, maar tegelijk moet ze wel eigen meningen kunnen en durven vormen, en die ook verdedigen indien nodig. Ik discussieer van tijd tot tijd nogal eens graag, en dan heb ik graag iemand over mij die ook haar mening kan beargumenteren, en niet meteen overal mee akkoord gaat. Eigen mening, erg belangrijk! Maar ook niet extreem in de zin van altijd haar wil doordrijven, want dat loopt gegarandeerd vroeg of laat helemaal verkeerd af. Miss adorable kan zich ook in mensen inleven, zonder ook daarin te overdrijven. Ik ben zelf nogal sterk ontwikkeld daarin, dus dat is ook wel een redelijk belangrijke eigenschap. Apathie, daar hou ik niet zo van. Maar ook hier weer: niet te extreem! Ze moet haar zelf absoluut niet wegcijferen. Verder moet ze zeker ook verdraagzaam zijn, en open van geest. Mensen met vastgeroeste vooroordelen, daar kan ik moeilijk mee om. En tot slot: ze moet nog willen genieten van zichzelf, van haar jeugd en van mij! Nestdrang, daar heb ik absoluut geen boodschap aan! Iemand die enkel maar kan praten over trouwen, en kinderen en die ook al weet hoe de hond gaat heten en welk kleur de muren van de kinderkamer zullen hebben, die mag meteen vertrekken. Miss Adorable denkt aan de toekomst, maar leeft wel nog altijd in het heden.

Tot slot: Miss adorable is open van geest, is vernieuwend, verrast zelf maar laat zich ook graag verrassen, kan genieten van kleine dingen maar wil tegelijkertijd ook wel vooruit in het leven. Miss adorable is niet te jaloers, houdt rekening met anderen, is eerlijk en heeft een aanstekelijke lach die ze graag met anderen deelt.

En Miss adorable houdt van de stad, houdt van lofts (al dan niet met zwembadje ;)), is modern van opvattingen, heeft eigen meningen maar wil die niet opdringen, heeft zo weinig mogelijk vooroordelen en veroordeelt ook niet snel.

Mooi, waar zit ze nu? :)

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 16-04-08

Hier ben ek weer... Wel, je laat zeker en vast blijken dat je weet wat je wilt en wat je niet wilt. :-) Chapeau.

Ik zou mijn 'Miss Loveable' niet zo bondig kunnen beschrijven, maar 'k ga het toch eens een kleine poging geven.

Miss Loveable is voor mij...

Weet je, eigenlijk weet ik het zelf voor een groot gedeelte niet meer, 'k denk dat het komt doordat het al zo lang geleden is dat ik nog echt interesse heb getoond in een meisje. Maarja, toch blijft het nogal logisch dat ze een verzorgd voorkomen heeft, openminded is, dat ze weet waar ze over praat, dat ze ervoor kan zorgen dat de interesse en liefde die ik heb en voel voor haar er ook blijft, en vice versa, ze mag mij ook wel wat moeite laten doen, en een heel belangrijk aspect, eerlijkheid. En misschien nog wel belangrijker, ze moet van me houden om wie ik ben, en niet om wie zij wilt dat ik ben.

Voor de rest ben ik er nog niet goed uit, maar ja, wat komt, dat komt... Maar ik ga ook niet hopeloos op zoek gaan, dat haalt toch niets uit. :-)

Anyway, qua uiterlijke kenmerken speelt het voor mij niet echt een rol, ze moet van mij geen Miss Belgium of Miss Universe zijn, maar dan ook weer niet Miss Baksel 2008...

Maar zoals ik al zei, wat komt, dat komt...
Genoeg geleuter, time to hit the sack...
Mss zie ik mijn Miss Loveable wel in mijn dromen en kan ik ze eventueel later nog wel wat duidelijker beschrijven... :-)

Dikke zoen!

P.S.: Vreemd genoeg weet ik wel wat ik wil, maar niet op dit vlak, en dit is eigenlijk de eerste keer dat ik het zelf echt opmerk... Soit, boeit ni :-)

Sweet dreams x

Gepost door: Vincent | 16-04-08

oja, Miss adorable houdt ook van lekker snoozen in bed 's morgens :)

slaapzacht,
Tom

Gepost door: Tom | 17-04-08

Eerste reactie Algemeen:
Het is er dan toch van gekomen om een tekst op je blog te lezen. Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat het me verbaasd. Je hebt een mooie schrijfstijl en dat is heel aangenaam om te lezen.

Over het artikel:
Iedereen heeft zo wel zijn idealen voor ogen, maar zo'n perfect persoon bestaat inderdaad niet. Nu mag je denken dat je de 'perfecte' iemand gevonden hebt, er zijn toch altijd minpunten aan die persoon (dat is altijd, je bent tenslotte ook maar een mens van vlees ben bloed en geen god).
Een perfecte relatie is dat je op elkaar kunt inspelen op goede en slechte momenten. Iedereen heeft wel af en toe het gevoel dat zijn partner irritant doet, maar op dat moment moet je maar eens denken dat je af en toe ook je slechte periode's hebt.

Zo dit is kort mijn reactie omschreven.
Ik zou zeggen doe zo voort met je artikels, want ik ga er zekers nog lezen.

Mvg,

Milamber

Gepost door: Milamber | 18-04-08

@Tom, zo gaat dat hé, je beschrijft hoe je toekomstig lief 'mag' zijn, en dan komt er achteraf altijd nog wat bij :D Vrij logisch hoor, heb bij deze blog ook al 3x iets bijgeschreven héhé.
Waar ze zit? Mss kunnen we een oproep doen aan alle hier beschreven persoonlijkheden :-D

@Vincent,het zal denk ik ook wel zijn voordeel hebben dat je je misses Lovable niet volledig 'kan' beschrijven, dan heb je alvast weinig voorwaarden wanneer je een mogelijke kandidaat ontmoet .. ;)

@Milamber: fosure! De perfectie bestaat niet. Heb ik al gemerkt bij m'n ex lieven en in de eerste plaats bij mezelf hoor ;) Interessante wending die je neemt; je neemt de woorden 'perfecte relatie' erbij ... Dat hangt natuurlijk nauw samen met "je perfecte type", maar is naar mijn gevoel toch nog iets anders.. zal ik een nieuwe blog schrijven over de perfecte relatie? :P

Let's keep on dreaming, folks ;)

Gepost door: Forseti | 18-04-08

Ik weet dat er een verschil is tussen perfecte type en perfecte relatie, maar ik wou het ook in deze context eens bekijken.
Het is een rare kromval (zo ben ik nu eenmaal ;-) ), maar ik begrijp dat je het vooral over het algemeen type had.
Ik kijk graag uit naar andere blogberichten van je.
Ik wissel graag meningen uit en discussieer graag, dus laat maar komen de volgende blog. :-)

Gepost door: Milamber | 18-04-08

Heey!
Bedankt om een berichtje op mijn blog achter te laten ;)
Ik ben hier ook al es gepasseerd en heb toen je blogje over de stage gelezen (ge doet dat trouwens héél goed! proficiat) maar had toen blijkbaar vergeten een berichtje te schrijven.
Je 'type' man sluit trouwens heel goed aan bij wat ik over mannen denk :D
Een prettig weekend!!!!
PS Ik heb je gelinkt, is dat ok?

Gepost door: Maxie | 18-04-08

Dat is toch wel handig als je weet wat je wil.
De hoeveelheid eigenschappen vallen best nog wel mee... strijken, de was doen en goed kunnen koken staan er niet tussen...
Mogen we er dan van uitgaan dat jij dat allemaal doet ? ;)

Je blogs zijn altijd wel prettig leesvoer.

Groetjes

Gepost door: Steve | 19-04-08

Hmz, strijken wassen en lekker koken ... dat zijn zo'n dingen als: de wc-pot kuisen, een lekker dessertje als verrassing na het eten, plantjes water geven, een traktatie hier & daar, een massage, ... kortweg; dingen waar zowel hij als ik voor moet opdraaien :) (hoewel ik als ik eerlijk ben geen keukenprinses ben, maar hé, dat wil ik gerust leren van hem ;) )

Gepost door: Forseti | 25-04-08

De commentaren zijn gesloten.