13-04-08

Gepakt & gezakt!

(Sorry mannen, 't is weer 'n langere blog geworden als eerst gedacht..)


Energiedrankjes? Check. MP3-speler? Check. Chocolade? Check. Kompas? Check. Proper ondergoed? Check.


In tegenstelling tot wat deze titel zou vermoeden ga ik jammer genoeg niet naar een of ander exotisch eiland waar ik mezelf in een hangmat kan smijten met een mojito en 3 bronstige locals met palmbladeren me een frisse wind toebrengen. In fact, it's the opposit.
Ik heb het gevoel alsof ik constant enkele gigantische bergen moet overgeraken. Voorlopig zitten we bij de Mount Everest: de stage-berg.
Ik ben deze berg al halfwege: de lesvoorbereidingen, cursussen voor de leerlingen, toetsen en taken zijn gemaakt en verstuurd naar mentor (leerkracht wiens lessen ik zal overnemen). Rest mij enkel nog het lesgeven zelf de komende twee weken en de reflectieverslagen.
Mijn ochtend is anders wel euforisch en heerlijk begonnen: ik kreeg feedback van mijn mentor op mijn doorgestuurd werk en het was allemaal goed, ik was goed bezig, een paar spellingsfoutjes, maar het heb dat goed gedaan. Ik ben ontzettend, ontzettend, ontzéttend blij dat het oké is, had vandaag en morgen alvast voorgehouden voor eventueel correctiewerk, maar dat hoeft dus niet! Als ik zo hoor van medestudenten dat die reacties terug krijgen à la: "DIT ZIJN GEEN LESVOORBEREIDINGEN!" en als ik zo hoor hoe vervelend hun mentor is, dan voel ik me echt een gelukzak (
kuch, mss heb ik het gewoon zelf ook wel goed gedaan!)..


Ma goed, mijn avonturierstocht dus. Na de stage is het nog welgeteld 4 weken tot we de Kilimanjaro (lees:de examens) bereiken. (Examens! Alweer! Ik ben nog maar net goed en wel bekomen van de intensiteitsshock van mijn eerste hogeschoolexamens in januari!). Ik hoop dat er in die periode niets vervelend gebeurd en dat al de rest gewoon even wil meezitten (mijn verjaardag!), want ik denk dat ik me als een uitgemolken koe ga voelen..
Deze Kilimanjaro is gewoon een degoutante berg: als je je niet goed vastmaakt, geen stevige basisuitrusting hebt, niet fit aan de tocht begint, kan je wel eens het slachtoffer worden van zeer gladde en venijnige uitschuivers...


Vervolgens kom ik na de Kilimanjaro op een vlakte terecht, hopelijk met een beetje zonneschijn. Alles is overzichtelijk en helder, ik mag gewoon rechtdoor wandelen zonder ups en downs, maar zal wss moeten oppassen voor de landmijnen. Na de Kilimanjaro ben ik zo vermoeid en mentaal retarded dat ik bij elke kleine misstap wel eens zou kunnen ontploffen (
een gewaarschuwd mens is er twee waard..)


Geen bergen in de zomervakantie? Vergeet het. Eerst is er nog een heuveltje: vakantiewerk. Jajaja, kan fijn werk zijn en met fijne collega-studenten enzo, maar het blijft werken hé mensen. En dan bereiken we weer een massief gebergte, van welke ik de naam nog niet ken vermits ik de omvang er nog niet van ken (Pfoeh, herexamens dus. Heb er voorlopig één, maar ik schat dat er nog 2 zullen bijkomen).


Dan zullen we al eind augustus zijn. Een strand en een zeetje zouden wel welkom zijn.
In het kader van "ik ben single, ik blijf single en ik ga eens zien hoe goed ik mezelf ken en wat ik allemaal al kan", ben ik aan het denken om na de herexamens eens in m'n uppie op vakantie te gaan. Ik ben eigenlijk altijd met vrienden of met m'n toenmalig lief op vakantie geweest, en ik denk wel dat ik mezelf best goed zou kunnen redden.
Keuzemogelijkheden: Egypte (Piramiden van Gizeh, de Nijl, de Abu Simbel, Memphis, ... en god wat wil ik nog allemaal zien!) of Griekenland (Acropolis, Parthenon, etc etc, + eventueel Kreta voor de heengegane Minoïsche cultuur; Knossos e.d.).
Goed, Egypte zie ik de laatste tijd minder zitten als vrouw alleen. Tenzij mijn ouders en vrienden de 10 in ruil gegeven kamelen eerlijk kunnen verdelen onder elkaar.


Zoeff, back to reality. Dromen is gezond, maar eerst nog lekker de geweldige bergen over....


Al een geluk zijn er op de bergen ook enkele gelijklopende paden, waarop ik met vrienden weg kan, kan gaan feesten, kan uitslapen, een goed boek kan lezen, of zoals de dag van vandaag: puur relaxen, straks nog wel even naar buiten (hello sunshine!!) Smile

xPS: heb met radio Donna twee tickets voor de HedKandi party gewonnen op 2 mei in Club Industria. Wie gaat mee? Cool

INDUSTRIA

13:10 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

ziet er leuk feestje uit! :)

kheb nu nie veel tijd, ma ik kom nog wel lanfs met een langer antwoordje :)

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 13-04-08

Ants in da travelpants? Externe skynetbloglezeres sprong nog eens binnen. Leuke updates aan de blog sinds ik laatst passeerde :-) Nice job!

Om alles met een enthousiaste toon te eindigen: rondreizen als jongedame is ABSOLUUT geen utopie! Gewoon doen! Enkele jaren geleden deed ik 3 weken een Joker trekreis in Egypte en dat was echt zo fantastisch! En helemaal niet onbetaalbaar (met een vakantiejob moet dat lukken), zeker niet als je je goed door de kleine lettertjes der kortingen baant ;-) Een tip voor jou: Joker gominus26. Tip voor kortingskneepjes: (oa) Elfi ;-) Dé culturele bezienswaardigheden (van de veeheeeele) vond ik alvast Abu Simbel, Philiae (waar netjes vunzige tekeningetjes verstopt werden tussen de hiërogliefen, mihi) en Karnak. Maar ook gewoon 'leven' tussen de huidige, veelal Islamitische Egyptenaren is een on-ge-lofelijke ervaring. Doen!!! En geen paniek: men zal je niet willen omruilen voor kamelen ;-) Dat is vooral snugger stereotypebevestigend gedrag van de inwoners in die verre oorden, die zich zeer bewust zijn van het stereotype dat wij van hen hebben en daar graag de draak mee steken ;-) Wel opletten voor het stereotype dat zij van ONS hebben (en je best niet stereotypebevestigend opstellen)... :-s

Griekenland is ook fantastisch, maar helaas een stuk (!!!) duurder om rond te reizen. Een goed alternatief, zeker voor liefhebbers van de Romeinen, is dan weer La Bella Italia. Dat is zeer zeer goed doenbaar met de eigen wagen (en in bepaalde streken hilarisch! Ik moet er geen tekeningetje bij maken wat een blondje zoal meemaakt achter het stuur in bv. Napels). Italië heeft bovendien een systeem om goedkoop erg goede hotels op de kop te kunnen tikken. Ik heb het twee keren gedaan, echt de max :-D

Zie je het na het beklimmen van de Kilimanjaro iets minder groots: Roma (uiteraard) en Istanbul zijn echt wel aanraders om een die hard culturele citytrip te ondernemen. Whahey! Je ziet, het leven lacht je toe :-D

En een algemene tip: blondjes reizen best altijd rond in groep of met gezelschap (trust me, en ik heb een grote klep ;-)).

Succes!

Gepost door: Elfi | 14-04-08

oeh oeh... Carte Blanche new style... :)

me like :D

groet,
Tom

ps: ja, leve mijn vrouwelijke minderjarige fans! :D

Gepost door: Tom | 14-04-08

Yes Jokerreizen, ik ken het! Ben ook al eens op de website gestoot en wat opgezocht... zit in 't geheugen voor wanneer de echte planning mag beginnen :)

En Rome idd, dat zie ik ook nog zitten. Istanbul daarentegen heeft me nog niet direct weten te verleiden, maar vermits ik sinds kort opensta voor verleiding :D zal ik de informatie eens een blik gunnen..

Thx ;)

Gepost door: Forseti | 15-04-08

kben al te oud voor Joker peisek. Kzou het eens moeten opzoeken. Kheb daar indertijd ook nog met het idee gespeeld om daar mee op reis te gaan, maar dat is er dan nooit van gekomen. Alleen alleen op reis gaan zie ik niet zo echt zitten. Kzou toch minstens iemand moeten hebben om mee te babbelen enzo :) Dus in groep reizen kan een oplossing bieden :)

Rome en Barcelona staan zeker op mijn lijstje, maar om één of andere reden trekt scandinavië mij enorm aan in de zomer. Ik denk dat het veel te maken heeft met die idyllische Zweedse en Noorse kinderfilms waar ik vroeger zo graag naar keek. Groot voordeel is overigens dat je overal in de natuur wild mag gaan kamperen. Paar jaar geleden zouden we met drie zo'n trektocht doen in Zweden en Noorwegen. We zijn er echter nooit geraakt. Het meisje dat meewas heeft toen in Hamburg mijn wagen te pletter gereden op een stilstaande vrachtwagen. Gelukkig hadden wij niks, maar mijn auto was onherstelbaar beschadigd. RIP oude Mercedes van mij, RIP reis. De dag na ons vertrek waren we alweer in België. Scandinavië heb ik dus nog nooit gezien. Wat wel leuk is voor dat meisje en mijn maat die mee was, is dat ze sedertdien wel een gelukkig koppel zijn. :) Vind ik wel tof, en zo heeft mijn leuke oude Mercedes toch nog iets betekend net voor hij het loodje legde :)

Ik weet zelf nog niet wat ik ga doen deze zomer. Ik ben veranderd van job, en één van de voordelen was een heel stuk meer vakantie dan vroeger. Zo ben ik deze zomer maar liefst vijf weken thuis... misschien moet ik ook maar iets plannen :)

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 15-04-08

@ Tom: Jiha Scandinavië indeed! Wil ik ook nog zien, maar ik wil eigenlijk nog veel te veel zien. Egypte en Griekenland staan nu op nummer 1.
Nou, mooie anekdote eigenlijk. 't Was dus toch de Mercedes waard :)

Gepost door: Forseti | 15-04-08

in de ban van de reis Ha, idd, Barcelona is ook erg erg leuk (hup hup Gaudi)! En vele verrassingen: ongelofelijk hoe vaak ik daar voor gesloten deuren van musea stond (*snif*). Ook pràchtige parken :-D

Scandinavië: een ware must om eens te doen!!!! Echt! Vooral Noorwegen is erg ERG mooi, maar wel zeer ZEER duur (een schamel broodje tonijn kost er een propere 7-8 euro). Ik heb daar ondertussen wel wat vrienden rondhangen/wonen/werken, dus als je op zoek bent naar interessante tips voor verblijfsadresjes... (ik heb mijn eigen kamer daar al ingepalmd bij 'de Guy', muha) :-)

Buiten Joker zijn er overigens nog een heeeele boel reisalternatieven in groep hoor :-) Joker is eigenlijk een beetje, euh, de duurste eruit. Enkel voor als je nog geen 26 bent, is Joker wel een goede optie om aan een interessante prijs safe in groep rond te peren in een idilische bestemming.

Ja lap, nu wil ik ook op reis vertrekken ;-) Maar het aftellen kan beginnen, binnenkort Canada :-)

Succes met de reisondernemingen,
Belfi in een zotte bui

Gepost door: Elfi | 16-04-08

Barcelona is idd geweldig... ik was er vorig jaar voor slechts één dagje, maar we hebben ontzettend veel gezien (lees: we hebben serieus liggen wandelen van bezienswaardigheid A naar B, wisten niet dat het zo'n grote stad was!). Wil er ooit nog wel eens voor enkele dagen naartoe.

Joker, KrisKras, .. ik zag onlangs ook dat JIMtv een eigen jongeren reisorganisatie heeft ("powered by Neckermann"), straks heb ik weer veel te veel keuze over hoe en naar waar.

Canada? Hopla, nog zoiets dat ergens op m'n lijstje tussen de 10 en 15 bengelt :) Of Groenland..

Gepost door: Forseti | 19-04-08

De commentaren zijn gesloten.