11-04-08

Olé, de mannen geraken uit hun winterslaap.

Ohjee, rebel dat ik ben. Ik denk dat ik zonet voor de 2e keer dit schooljaar een geschiedenisles heb gemist. Mààr ik heb een excuus: heb nog genoeg stagewerk vandaag en dan ga ik echt geen 4 uren luisteren naar hoe je schoon schrift schrijft op een schoolbord.
Ook de vermoeidheid begint zijn tol te eisen.. Ik ben gisteravond nog met ex-klasgenoten L., N., en M. , uit de middelbare school dus, iets gaan drinken.
Of ik nog mee ging naar Noxx? "Neenee, moet morgen echt naar de les!" Mjah, hier zit ik nu Onschuldig 
Sorry N.!
Ondanks dat het gisteren slechts 00:30 was dat ik terug thuis was, voel ik me vandaag echt moe. Ik hoop dat die tikkende bom ("Energieke geeuw") niet in zijn laatste 10 aftelseconden zit, niet vlak voor m'n stage!


't Was gisteren niet bepaald m'n dagje.
Langs allerlei kanten voelde ik me lastig gevallen. 't Zal wel deels aan het mooie weer liggen, de zonneschijn en het aangename weer zorgt voor positieve energie (Wisten jullie dat uit onderzoek bleek dat in Scandinavische landen bv. meer depressiviteit hangt en dus linea recta meer zelfmoorden plaatsvinden dan in zuiderse landen? Allen emigreren naar 't zuiden mensen, 't is er goedkoop en er is toch plek genoeg!) en alle pubers en de meerderheid van de mannelijke bevolking lijken daar maar niet mee om te kunnen gaan:


* In een campus (gelukkig niet de campus waar ik les ga geven) van mijn stageschool werd ik door 3 leerlingen verhinderd om een gang binnen te gaan die naar de directie leidt. Ik moest er zijn voor de nodige rompslomp van documenten. Die jongens waren alle 3 een kop groter dan ik, ik vraag hen vriendelijk of ik mag passeren, ze bekijken mij van kop tot teen, grijnzen, zeggen tegen elkaar met big smile "héé, n blondje! jajaja" en gaan dan langzaam maar zeker opzij, met zo'n lichamelijke dreiging, alsof ze me elke moment zouden aanraken. Waarom?? Ik heb nog een kordate "Danku!" gezegd en gewoon doorgelopen, maar gedegouteerd was ik wel.


* Op terugweg van deze campus moest ik de tram nemen. Jammer genoeg was het net het uur dat enkele klassen gedaan hadden met school en dus ook diezelfde tram moesten nemen (ik heb me echt voorgenomen om tijdens mijn stage desnoods enkele bussen later te nemen op terugweg naar huis, ik ga écht niet op de bus zitten met 'mijn' leerlingen). Maar goed, tram zat dus vol met leerlingen en ik. Njah, 2 gastjes konden het ook niet laten om mij in te sluiten door wat te dicht bij me te komen staan. Ik ben gewoon een halte vroeger afgestapt (toch mooi weer) om dan maar de bus te nemen. Maar waarom toch??


* Gisterenavond op terugweg van "het iets gaan drinken" ging ik samen met N. met tram 6 naar huis. 3 gasten stappen op, de laatste was een meter groot ofzo. En toen zaten we met 5 op de tram. Liliputter kwam in de tram naar ons gelopen en vroeg ons wat wij het leukste vonden: drum 'n' bass of (??) ik dacht techno. Nog voor te antwoorden vroeg ik hem hoe oud hij eigenlijk was. 15 zei hij, bijna 16. N. en ik hadden hem echt 11-12 geschat.
Soit, N. moest vroeger af de tram, en nog geen 2 minuten later kreeg ik al een smsje van haar: "dat het al weer van dat is: 'schoon meiske' enzo". En ook op de tram was ondertss meer manvolk opgestapt dat wat teveel omkeek naar mijn richting. Ik belde maar naar N. (lang leve gratis bellen naar proximus!), want als je 'bezig' lijkt te zijn met bellen, lijkt men ons al sneller met rust te laten... Maar waarom??


* Nu, iets dat niet gisteren is gebeurd maar enkele dagen geleden: ik heb zo'n Netlogtoestand gedoe (je bent pro of je bent contra, maar ik moet daar natuurlijk weer tussenin denken: het is heerlijk om barbietrutten en macho's (gemiddelde leeftijd: 16,5 ofzo) die hun borstkast posten, bezig te zien, 't is leuk om eens via een ander kanaal dan msn te 'communiceren' (hoewel ik communicatie via internet maar een vergiftigd geschenk vind (enfin, ik heb hier ook wel een blog.. oh jongens, ik weet toch nooit wat ik wil hé)), en oké, de mannelijke aandacht is soms ook wel tof, maar uiteindelijk is het maar een saaie en lege bedoening), en ik kreeg plotseling een PM van een 32jarige man waar in stond dat ik sympathiek leek, en dat ik maar es naar zijn foto's moest komen zien op zijn profiel 'omdat ik hem wel zou herkennen'. Goed, ik gaan kijken, vent nog nooit gezien. Dat laat ik dan ook weten: "herken je niet, sorry!". Krijg ik ineens reactie terug dat hij lector is op mijn hogeschool, vraagt ie me van wie ik les krijg enzo ... Fronsen


Két!

Dankuwel allen om mijn gezaag aan te horen, 't was nodig.

X

10:59 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Response Ik begrijp ongeveer wel hoe ge u voelt. Bij u roepen ze "Schoon meiske, schoon meiske" vooraleer ze uit de weggaan.
Bij de doorgaans normaal geklede jonge kerels van 21 rijden ze meestal tegen 50km/u voorbij in hun auto's om u vervolgens uit te schijten voor nen 'Johny' of wat het ook mag zijn dat ze in u zien, terwijl ge dan helemaal niet zo gekleed zijt, draaien ze aan de hoek van de straat nog maar eens terug om u nog maar eens uit te schijten voor hetgeen ze u 20 sec geleden hadden uitgescheten. En als ge dan uwe mond opetrekt, dan stoppen ze met hunnen auto, beginnen ze te doen alsof ze het van het zijn, maar van't moment da ze dan ne combi zijn voorbijrijden, vertrekken ze met gierende banden om te gaan wenen bij de mama.

't Zal mss ni echt hetzelfde zijn als bij u, maar zo werd mijn dagje wel gedeeltelijk (op een vervelende manier) gevuld. :-)

Gepost door: Vincent | 11-04-08

lap, en ik zit je hier op je blog ook nog lastig te vallen :o

schaam op mij :D

Trouwens fantastisch opgemerkt van die gasten hé, dat je een blondje bent. Ik vind het ook altijd heerlijk als ik dingen leer over mezelf die ik nog nie wist (ei, kijk, ne rostekop...)

ik ben vandaag 'lastig' gevallen door een 4-jarig meisje. Ze riep van de overkant van de straat 'dag meneerke' tegen mij. Haha :D Ze mag over een jaar of 14 gerust eens langskomen als ze da nog altijd vindt :D

groet en kus,
Tom

Gepost door: Tom | 11-04-08

Hmja wat doe je eraan he aan al dat ambetant volk?
Kan me best wel inbeelden dat het vervelend voor je is.
Volgens mij is die lector ook ne stille snoeper ze.

Veel succes met je stage he.

Groetjes

Gepost door: Steve | 13-04-08

Tom, tegen dat we 14 jaren verder zijn, ben jij mss al zo 'oud' dat het idd correct is als ze "Dag MeneerKE" roept :D Sorry, flauw mopje.

Zie je wel, je hebt wél vrouwelijke fans :)
liefs xxx

Gepost door: Forseti | 13-04-08

De commentaren zijn gesloten.