19-03-08

Pushed the refresh-button.

Yups, de moed zit er weer in. Ik voel me relatiefgoed nu. Er rollen weer positieve gedachten en plannen voorbij m'n ogen! Ik had ook even een week de taken en opdrachten van school verwaarloosd maar sinds ik ben gaan observeren in mijn stageschool deze week zie ik allemaal wel wat meer tinten roze.


Nuja 'roze'. Ik moet mijn stage doen in KA Hoboken, een school met 98% allochtonen. Dat heeft z'n voor- en nadelen: het is een hele ervaring maar ik dacht dat de lessen minder gestructureerd zouden zijn. Blijkt dus niet het geval. Het niveau van deze eerstegraadsleerlingen is naar mijn gevoel nog hoger dan het niveau van de leerlingen van de eerste graad in mijn eerste observatieschool, in de eerste semester.
Voor mijn vak (geschiedenis) heb ik ook onderwerpen gekregen waar ik volledig mijn zin mee mag doen (carte blanche!). Ik moet het hebben over de ontdekkingsreizigers (1e jaar) en over de Punische oorlogen en de Romeinse goden (2e jaar). Ik hoef het gebruikelijke handboek niet te volgen en mijn mentor heeft me geen bepaalde regels opgelegd. Ik moet zelfs 2 punten geven (taak/test) in het tweede jaar. Lekker!
M'n mentor is trouwens een fijne madam. Ze heeft zelf ook haar lerarenopleiding op Hogeschool Antwerpen gevolgd en wist me te vertellen op wat ik zéker moet letten als mijn leerkracht me komt beoordelen tijdens mijn stage.
Ik ben van plan om voor elke klas (4 in totaal), aan welke ik dus 2 weken les ga moeten geven binnenkort, een eigen minicursus ineen te steken. Dat zie ik dus ook al volledig zitten. Ik was er gisteravond zelfs aan begonnen, totdat het tot me doordrong dat ik misschien eerst even over m'n lesvoorbereidingen moet nadenken :) Teveel zin in blijkbaar...


Gisteravond onverwachts nog een kleine kot-drink gehad bij iemand van school. 'De mannen' wouden het weer laat maken, maar ik ben samen met een vriendin wijselijk naar huis gegaan. Maar 't was gezellig en nog vrij laat, in verhouding met het feit dat ik vanochtend al om 8u op m'n stageschool moest zijn. Is wel tof dat er enkelen waar ik goed mee overeenkom op kot zitten hier op't Zuid.


Een viavia-vriend heeft me daarstraks over msn proberen te overtuigen nog wat modellenwerk te doen. Nu, ik had daar eigenlijk nooit meer aan gedacht om daar terug mee te beginnen, maar misschien zie ik in de toekomst nog wel eens een enkele shoot zitten. Ik heb al wel in gedachten wat voor foto's het mogen zijn, nu er nog eens enkel tegoei over nadenken ;)


Wow, heb weer oneindig veel gebabbeld. Merci aan diegenen die tot hier gekomen zijn met het lezen, de volgende blog zal waarschijnlijk niet lang uitblijven ;)

x

13:13 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Jij Jij..
Jij Bent Terug..
De Jij van wie ik hou..
De Jij die gelukkig is..
De Jij die sterk is..

De Jij die Jij bent..

Liefs x Nathje..

Gepost door: Nathje | 19-03-08

welkom terug :)

Euhm, kwil vooral zeggen dat ik blij ben dat je je weer goed in je vel voelt :) Ah, de Punische oorlogen en de Romeinse Goden... Kheb daar destijds ook veel over gezien. Ik heb 6 jaar Latijn gevolgd (een mens moet iets volgen hé), maar het tofste vond ik altijd de lessen antieke cultuur. Da Hanniballetjs, de nerootjes, de gladiatortjes en de riolen... altijd geestig :)

ik ga het kort houden, want ik werk teveel de laatste dagen. Kzit hier half in slaap achter de pc... En morgen zit ik ook weer in cursus 's namiddags voor mijn werk tot 17u30. En tegen dat ik dan weer thuis ben van Gent is het al snel een uur later. Maargoed, ik klaag niet :)

groet,
en tot gauw voor een langere reactie :D
Tom

ps: ik heb een konijn in mijn bed en dat hou ik ook altijd dicht bij mij :) Zo voel ik mij niet alleen en ligt 's morgens toch ook iets warms tegen mij :D

Gepost door: Tom | 19-03-08

De commentaren zijn gesloten.